Нагадати пароль | Реєстрація
Середа, 24 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Маленького Назара ми можемо врятувати від загибелі

13 жовтня 2015, 20:36
Дата ефіру/події: Вівторок, 13 жовтня 20:36

Йому 5 місяців, а він не знає, яке воно - життя за межами лікарняної палати. Маленький Назар Симоненко має тяжку вроджену патологію печінки. Малюк загине, якщо йому терміново не зробити пересадку. Операцію дитині готові зробити польські лікарі, та молоді батьки хлопчика не мають на це грошей. А до 31 жовтня їм потрібно зібрати 75 тисяч євро.

Цей милий  доброзичливий малюк радіє кожному, хто заходить до палати. Його зворушливий погляд неначе говорить: я так хочу жити, врятуйте мене! За п'ять місяців життя Назарчик майже не спав у своєму домашньому дитячому ліжечку. Постійно в лікарні. Хлопчик вже навіть не плаче, коли йому роблять уколи.

Іванна Гері, мати хворого хлопчика:

- Як у нас аналізи, це беруть з пальця кров, він вже не плаче, він посміхається лаборантші. З вени - да, це для нас плачевно і дуже плачевно. А під капельницями лежить, я йому ручки прив'яжу, ну буває таке, що прив'язую, щоб не дьоргався, щоб не виймав катетери. І лежить тихенько, грається.

У Назарчика страшний вроджений діагноз - атрезія жовчовивідних шляхів. При такій недузі жовч не виходить через протоки і отруює крихітний організм. У тілі малятка можуть розвинутися незворотні патологічні зміни.

Дмитро Грицак, лікар-хірург Львівської міської клінічної лікарні:

- Зазвичай в першу чергу це є білково-енергетична недостатність, діти втрачають вагу. Наростає асцит, за рахунок цього - портальна гіпертензія, коагулопатія і кровотеча.

Коли Назарчику було 6 тижнів, його прооперували. Він тяжко переніс наркоз і дивом вижив. В одній із лікарень Київщини медики майже позбавили матір надії.

- Ну, тяжка дитина, ніхто не вірив, що він буде жити, і сказали, що в вашій молодій сімї немає грошей і тому вам немає сенсу взагалі щось пробувати, тому їдьте додому і чекайте, пока дитина помре.

Проте батьки малюка не здалися, повезли синочка до Львова. У міській дитячій лікарні крихітці призначили підтримувальне лікування. Проте єдине, що врятує життя Назарчику - пересадка печінки.

Дмитро Грицак, лікар-хірург Львівської міської клінічної лікарні:

- Зараз у дитини сформований біліарний цироз з прогресуючою печінковою недостатністю. І, нажаль, в такій ситуації прогностично сприятливий результат може дати трансплантація печінки від родинного донора. Інакше шансу на життя дитина, нажаль, не має.

У варшавській клініці "Центр здоров'я дитини" вже чекають на Назарчика. Там готові пересадити йому печінку від матері. Та операція коштує величезних, як для молодої сім'ї, грошей. До кінця місяця потрібно зібрати 74 тисячі євро.

- Збір закривається тридцятого жовтня, п'ятнадцятого листопада ми вже повинні від'їхати до Варшави. Якщо ми не встигнемо - можем просто втратити сина.

Тож, чи виживе Назарчик, залежить не лише від фаховості та майстерності лікарів, а й від допомоги всіх небайдужих людей. Кожна гривня - це, можливо, одна усмішка в довгому та щасливому житті малюка.

ПриватБанк 4149 4978 4332 9964
Мати Іванна Євгенієвна Гері - 097 2786743.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.