Нагадати пароль | Реєстрація
Четвер, 28 березня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Ще невеличке зусилля - і ми з вами поставимо Даринку на ніжки

15 жовтня 2015, 21:54
Дата ефіру/події: Четвер, 15 жовтня 21:54

А зараз знову просимо вашої допомоги. У вересні ми розповідали про маленьку киянку Дарину Руденко. Дівчинка потребує дорогої операції в ізраїльській клініці. За допомоги доброчинців, друзів і глядачів Свідка батьки дівчинки вже назбирали 55 тисяч доларів. Не вистачає лише п'яти. В Ізраїлі ж Дарину чекають 10-го листопада.

Пам'ятаєте Даринку? Про неї ми розповідали у вересні.

- Где у собачки глазки? Вот там глазки. Да, твоя собачка, да...

Їй рік і 4 місяці, через хворобу дівчинка не може ходити, втім, з усіх своїх ще маленьких сил намагається це робити. Поки що на ходунках. Навесні після чергового обстеження їй поставили складний діагноз - спинномізкова грижа, з фіксацією спинного мізку. В народі це ще називають жировиком. 

Олена Руденко, мати хворої дівчинки:

- Сам по себе жировик не опасен, но в нашем случае он обрастает вокруг нервных окончаний, которые блокируют прохожджение нервного импульса, и страдают внутренние органы. В нашем случае это кишечник и мочевой пузырь.

Даринка не може сама сходити в туалет, а ще майже не відчуває лівої руки. У крихітки не виходить рівно сидіти, а про те, щоб донька самостійно пройшла хоча б кілька метрів, її батьки поки тільки мріють. Але вірять у те, що вдасться подолати хворобу.

Олена Руденко, мати хворої дівчинки:

- Нельзя никогда отчаиваться, многие просто складывают руки и признают своих детей инвалидами, нет, они не инвалиды, это больше с небольшими особенностями. Эти дети не инвалиды. Я не считаю своего ребенка инвалидом.

Надії Дарининої мами поставити донечку на ноги підтримують і українські нейрохірурги. Дівчинка ще маленька, тож виправити все реально, для цього треба усунути фіксацію спинного мізку на хребті. Тобто потрібні операція і фізичні вправи.

Іван Проценко, в.о. завідувача першої клініки дитячої нейрохірургії Інституту нейрохірургії ім. А.П.Ромоданова:

- Є шанси, коли з дітьми працюють досить ретельно і постійно, регулярно, то навіть при досить грубих порушеннях рухів вдається добитись того, що дітки такі, вони хоч і мають інвалідність, але є шанси, що вони можуть ходити.

На Даринку вже чекають в ізраїльській клініці. Проте операція коштуватиме 60 тисяч доларів. Батькам Даринки вдалося майже неможливе - по гривні, долару, за допомоги доброчинців і друзів назбирали вже понад 55 тисяч.

Олена Руденко, мати хворої дівчинки:

- Сейчас осталось 4700. Осталось собрать до 60 благодаря людям, и банк нам помог, и друзья, мои одногрупники, одноклассники, друзья детства, соседи, по всей Украине, я Даринке рассказываю, говорю: Даринка, тебя на ноги ставит вся Украина.

Вже 10 листопада Даринка з мамою повинна бути в ізраїльській клініці. Батьки крихітки безмежно вдячні всім, хто їх підтримав, втім, змушені благати про допомогу знову. Мама Даринки впевнена - життя доньки вдасться змінити, вона зможе відчути всі радощі дитинства - ходити, бігати і навіть танцювати. Поки ж донечка витанцьовує в ходунках. Під свої улюблені мультфільми. 

- Она у меня будет ходить, вопреки всему, она у меня пойдет, да, Дарюха?

Допомогти цій життєрадісній дитині, змінити її життя може кожен із нас. Адже глядачам Свідка вже не раз вдавалося збирати і набагато більші суми.

Реквізити для допомоги:
Карта ПриватБанку 5363 5426 0198 3654.
Руденко Олена Леонідівна, мама: (063) 106 15 08, (066) 015 39 71.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.