Нагадати пароль | Реєстрація
Субота, 27 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Львівські полісмени врятували з притону дітей

21 жовтня 2015, 20:59
Дата ефіру/події: Середа, 21 жовтня 20:59

Дитинство серед пияків і наркоманів. У Львові семирічний Артем і 12-річна Олена жили у справжньому притоні. У квартирі разом з дітьми ночували п'яниці та зазвичай невідомі люди. Гостей до себе водила горе-матір, вона теж полюбляла міцні напої. Розворушити кубло та витягти з нього дітей вдалося полісменам. Де зараз малі та чи є надія, що мама розпочне тверезе життя?

У цю квартиру поліція приїжджає по кілька разів на день. Тут мешкає 39-річна Тетяна з двома дітьми - семирічним Артемом та дванадцятирічною Оленою. Та насправді у помешканні вже кілька років притон для пияків і наркоманів. На цих кадрах ви бачите, в яких умовах мешкають неповнолітні. Третя година ночі! Хлопчика вкладає спати полісмен, бо матері немає вдома, а на ліжку невідомі п'яні чоловіки.

- Отого дядька, що лежить, знаєш? Знаєш його, Артемчик? Лягай спатки, Артемчик. Лягаєш? Молодець. Ми ще трошки пошумимо, і потім буде тихо. Добре?

Що це за люди? Де мати Артема? І де ще одна дитина, Оленка?

- В Тані ще є діти?

- Двоє.

- Де друга дитина?

- А отам.

- Де ваша Таня взагалі?

- Я не знаю. Бухає. Бухає.

Віра Проців, інспектор патрульної поліції Львова:

- Застали вдома троє невідомих чоловіків, дві невідомі жінки, маленьку дитину, яка спала в ліжечку в красочках і в одязі. Чоловіки в стані алкогольного сп'яніння сильного, мама була відсутня. Оленка, донька, також була відсутня.

Полісмени повідомили соціальних працівників про жах, у якому живуть двоє діток. Наступного дня екіпаж приїхав переконатися, чи в малих все гаразд. Та Артема забрав батько, а Олену хтось зачинив у квартирі.

- А в вас є клямка з вашого боку? Клямка від дверей з вашого боку є? Хто ще є в квартирі?

- Більше нікого зараз нема.

Копи знайшли матір і почали вимагати, аби вона відчинила двері. Аби переконатися, що з дитиною все гаразд.

- Відкривайте.

- Я не можу відкрити. 

- Олена, мама може тебе відкрити.

- Там нема Олени. 

- Там є Олена, я щойно з нею розмовляла, відкривайте двері! Хто там ще знаходиться в квартирі? 

- Нікого.

- Там є ваша донька.

- Нема.

- Ви її закрили.

Тетяна стверджувала, що не має ключів. Відчинити квартиру зсередини дівчинка не могла. Полісмени викликали слідчо-оперативну групу та про всяк випадок швидку. Через три години таки потрапили до оселі. Обурені сусіди розповіли, що в цій квартирі вже кілька років збираються наркомани та п'яниці.

- Батьки постійно п'ють, ведуть несоціальний спосіб життя, ну і так дальше.

Діти завжди голодні та недоглянуті.

Олена, донька власниці квартири:

- Як тобі живеться? Розкажи. 

- Ну, можна сказати, деколи нормально, деколи ненормально.

Олена всіх зворушила тим, що дуже любить матір і хоче її лікувати від пияцтва.

Олена, донька власниці квартири:

- Мама є нормальна, коли твереза. Всьо в хаті є нормально. Ну зара в нас є їсти. Пити, то сто. Просто мамі не потрібно пити.

Якщо жінка не схаменеться, може залишитися без дітей. Така вимога соціальних працівників. Вони забрали 12-річну Оленку до притулку. Кого зустріне там, яким буде її життя без мами та братика? Дівчинка плаче. Віднині щастя Олени в руках матері. Лише Тетяна може повернути донечку додому - тверезим життям та зразковою поведінкою.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.