Нагадати пароль | Реєстрація
Вівторок, 23 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Доля дитини, котру за рік зрадили двічі

2 листопада 2015, 20:36
Дата ефіру/події: Понеділок, 2 листопада 20:36

Сумна доля однорічного Роми. Від нього двічі відмовилися батьки: спочатку рідні, а потім названі. Йому діагностували рак мозку, після операції дитина майже осліпла. А зараз, коли хлопчика готові взяти на лікування в Туреччині, не квапиться з цим опекун малюка.

Цього крихітку звуть Романом. Нещодавно йому виповнився рік. Святкував свій перший День народження малюк у дитячому будинку. Адже за своє недовге життя крихітку вже двічі зрадили. Спочатку його покинули рідні батьки, а потім відмовилися й названі. Брак батьківського тепла - не найстрашніше, що випало на долю цього малюка. У Роми лікарі знайшли пухлину головного мізку. Хлопчик вже пережив кілька надскладних операцій.

Катерина Смик, волонтерка:

- У него обнаружили огромную опухоль левого желудочка мозга, она была огромніх размеров. Ему провели две операции, во время одной из них у него была клиническая смерть, его чудом реанимировали, он вернулся с того света.

За кілька місяців у малюка розвинулася гідроцефалія головного мізку і Ромчик осліп.

Катерина Смик, волонтерка:

- Гидроцефалия - это водянка головного мозга, когда в мозге собирается жидкость и не выводится.

Медики встановили крихітці шунт, який виводить рідину з голови до шлунка. Саме тоді Катерина й побачила хлопчика в лікарні. Серце жінки завмерло від жалю до малюка.  Відтоді - а минуло вже п'ять місяців - Катя намагається допомогти сироті. Розповідає, що українські хірурги видалили Ромі лише частину пухлини, аби прибрати залишки - потрібна ще одна операція. Її погодилися зробити в Туреччині.

Катерина Смик, волонтерка:

- Один из самых известных детских нейрохирургов в мире, профессор, доктор Мемет Озек из клиники Аджабаден, что в Турции, в Стамбуле.

Але на це потрібно 64 тисячі доларів. Катерина знайшла фонд, який допомагає збирати гроші на дорогу операцію. Здавалося б, доля нарешті усміхнулася Ромчику, і у крихітки з'явився шанс на порятунок. Утім, опікун малюка - і за сумісництвом директорка Прилуцького будинку дитини "Надія" - намагається затягти відправлення Роми за кордон, кажуть волонтери. Державний опікун віддала Ромині документи на спеціальну комісію до Міністерства охорони здоров'я, аби отримати дозвіл на вивіз хлопчика до Туреччини. Утім, робити це було не обов'язково.

Олександр Івашков, голова волонтерського об'єднання:

- Ми не бачимо, щоб нам йшли назустріч, йшли назустріч ті, від кого залежить життя цієї дитини, опікун Роми, яким є головний лікар, на жаль, зробили саме так, що головний лікар віддав документи на комісію, а це ще час не на користь дитини, яка хворіє.

Знімальна група Свідка приїхала до Прилуцького дитячого будинку, аби побачитися з Ромою й поговорити з директоркою - Ющенко Надією Іванівною. Утім, керівниці сиротинця на робочому місці не було.  

- Я отпросилась у начальника в своїх особистих справах.

Жінка також повідомила, що дитину нам ніхто не покаже.

Марина Борисполець, кореспондентка:

- Ми знаходимося на порозі прилуцького будинку дитини Надія. Але у нас тут надію відібрали. Директорка притулку не дозволила знімальній групі Свідка побачити дитину.

І вже за кілька хвилин нам стало відомо, що насправді малюка в Прилуках вже немає! Рома в лікарні в Києві. Чому це приховала директорка - невідомо. Як зараз почувається хлопчик - також ніхто не каже. Чому державний опікун так боїться подорожі Роми за кордон? Чому у крихітки так безжально відбирають останній шанс на життя? Свідок не отримав жодної відповіді від чиновників. Відео з Ромчиком нам надали волонтери, але ось державний опікун заборонила показувати обличчя дитини. Ми пильно стежитимо за ситуацією й маємо надію, що чиновницька байдужість і зволікання не стануть фатальними для крихітки.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код
Ця Надька дуже і дуже погана,непорядна людина ! Цікаво,що за "покровитель" її ам тримає довгий час? Кому це вигідно? Гіршої г... я не стрічав...
Сергій 25.02.2018, 22:32 ответить
И снова чиновники, и снова перекидывают друг на друга, чтобы снять с себя ответственность, чтобы им все вернулось сторицей и приумножилось, чтобы за все горе, что принесли людям отвечали личным.
Прошу голоаву дитбудинку не губити дитяче життя. Дайте можливість дитині жити. Що б, якщо це була ваше дитя? Чи позбавили б ви його шансу?
ірина 03.11.2015, 12:21 ответить

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.