Нагадати пароль | Реєстрація
Субота, 27 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Вбивча краса - смертельні тату

2 листопада 2015, 21:50
Дата ефіру/події: Понеділок, 2 листопада 21:50

Гепатит, ВІЛ-СНІД та багато інших хворобливих букетів легко підчепити, прикрасивши себе на перший погляд невинним татуйованням. А все тому, що професійних митців по тілу не так і багато, а ось охочих швидко заробити - вистачає.

Він радіє, що вижив і не втратив руки. І не в боях на Сході. Влад просто захотів собі викарбувати тату й зекономити на майстрові.

Владислав, постраждалий:

- Думаю, сэкономлю, да и сделаю. Сэкономил...

Малюнок почав одразу дуже кровити.

Владислав, постраждалий:

- Порезы болели неделю наверное, две, чесалось очень сильно и под кожей прям как горело.

Спасіння Влад знайшов у лікарів, а переробляти тату прийшов вже до іншого натільного художника. 

- Человека просто порезали машинкой. Неопытность мастера, котрый до мяса взял и раскромсал все это дело.

Таких, як Влад, постраждалих від майстрів-аматорів, тисячі. І хлопцеві ще пощастило, кажуть лікарі. Адже разом із порізами хлопець міг підхопити смертельну недугу. Сепсис, гепатит і навіть СНІД - чи не половина українських салонів, де набивають тату, розсадники інфекційних хвороб.

Тетяна Гайнутдинова, завідувачка інфекційного відділу Олександрівської лікарні м. Києва:

- Это достаточно тяжелые заболевания, которые могут приводить к инвалидности, к летальному исходу,  к хронизации процесса. Были даже случаи ифницирования в достаточно элитных салонах.

Ігор Шумик, кореспондент:

- Що ще гірше і невідомо шанувальникам картинок на тілі - тату приховує болячки всередині організму. Тому навіть такий велетень, як МРТ, не покаже, чи дійсно людина хвора.

Навіть найменша зафарбована пляма - ворог магнітно-резонансного томографа. Якщо болить у місці тату, жоден апарат не просвітить внутрішні органи і не виявить недуги.

Олексій Омельченко, оператор МРТ:

- Ті ділянки, які знаходять під тату, скажемо так, просвітти за допомогою МРТ чи візуалізувати за допомогою МРТ не можна. Система МРТ - вона взаємодіє із всім організмом людини, тобто немає якоїсь ділянки, якщо тату зроблене десь там на лікті, а ми скануємо п'ятку, то лікоть також знаходиться в потужному магнітному полі.

Народження первістка, шалене кохання, за компанію чи просто "на слабо". 7 раз подумай - раз наколи. Спочатку зважити на всі ризики, радять лікарі й застерігають від наслідків, адже любов мине, а Вася чи Петро на тілі залишиться. Так, тату можна вивести лазером, але це дорого й дуже боляче.

Сергій заробляти на життя татуйованням почав після 6 років практики. Набивав малюнки спочатку на собі, потім - на друзях і знайомих. Він показує голки й машинку для роботи, а також фарбу - всі вони мають бути стерильними, а робочий стіл обгорнутий плівкою. І головне правило: всі ці речі відкриває у присутності клієнта.

Сергій, татуювальник:

- Вы туда пришли, а там уже собрана машиночка, красиво накрыто, иголочка стоит, красочки накапать - этого как бы не в коем случае нельзя делать до прихода клиента.

Важливий момент, каже майстер - це фарба. Тюбик під час наливання не має торкатися ємності - це найчастіший спосіб передачі інфекції.

Сергій, татуювальник:

- Если здесь я уже поработал и сюда наливаю краску, и я сюда тюкнул, и сюда, скажем так, пошла кровь человека, с котрым я работаю.

Дотримуючись цих правил, каже Сергій, у вас проблем не буде. Втім, розповів про курйозний випадок. У вантажника, якому набив тату, фарба загадково зникла за місяць.

Сергій, татуювальник:

- Постоянно пил, с утра уже пиво, водка, пиво, водка - до вечера беспробудно, я ему сделал татуировку, она просто расплылась, ни контуров, ничего.

Перші карбовані написи науковці знайшли на муміях. Зараз тату в інтимних місцях чи навіть на зубах вже не в новину. Прикрашають тіло і малі, і старі. Приміром, ось ця бабуся з Північної Ірландії дозріла для зображення у формі серця у свої 79 років. Аби набити собі малюнка, жінка втекла з будинку для людей похилого віку.

Седі Селлерс, шанувальниця тату:

- Що про неочікуване татуювання подумають ваші родичі? Мене це абсолютно не турбує!

Саме у Великій Британії боді-арт чи не найпопулярніший. Кожен третій її мешканець має тату. Тамтешні науковці навіть дослідили, що малюнки на тілі роблять люди з надлишком тестостерону і вони в рази агресивніші за інших.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.