Нагадати пароль | Реєстрація
Четвер, 2 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Гестапівські методи виховання у дитсадку на Закарпатті

3 листопада 2015, 21:56
Дата ефіру/події: Вівторок, 3 листопада 21:56

Карцер для дітей. На Закарпатті в селищі Куштановиці в дитячому садочку скандал - няня, провчаючи дітей, закривала їх у темному підвалі. За пустощі кілька годин у темряві провела 5-річна дівчинка. Її випадково виявила інша працівниця закладу. Дитина була синя від плачу та переляку. Про інцидент розказала мамі, а та звернулася до районної прокуратури.

Суцільна темрява, нестерпний дитячий плач та як наслідок - нічні жахіття. На справжню в'язницю для малюків перетворився ось цей дошкільний заклад в селищі Куштановиці. Тут замість веселощів та сміху - розпач та страх.

Євген Соломін, кореспондент:

- У цьому дитячому садочку є кілька місць, де діти відбувають своє покарання. Найстрашніше знаходиться у підвалі.

Того дня 5-річну Улянку спускали до підземелля кілька разів. Спершу на кілька хвилин наказали сидіти на холодній лаві, потім няня зачинила за дівчинкою двері.

- Тутка, у цьому підвалі.

- Тебе закривали?

- Так.

Скільки Улянка просиділа в холодному і темному приміщенні - невідомо. Маленьку бранку випадково побачила інша працівниця закладу. Вона відкрила двері і побачила дуже перелякану і усю у сльозах дівчинку.

- Дитина стояла і плакала в підвалі. Синя-синя дитина була. І я її запитую: чого ти тут? А вона отвічає, що її наказала вихователька.

Вже ввечері про неймовірно страшне та темне покарання дитина розказала мамі. Але розповіла не тільки про підвал-в'язницю.

Галина Керча, мати покараної дівчинки:

- Було таке, що дитина не хотіла спати, вона мені розповідала, і її пошльопали по сідницях. Було таке, що не хотіли їсти, ложками по голові били, на голові її микали і так микали, що вирвали лисіну. Вона мені боялася розповісти всю правду.

Приголомшена жінка не могла заснути. Вже вранці дівчинка благала матусю не вести її до дитячого садка. До закладу Галина пішла сама. Втім, няня, яка нібито і зачинила дівчинку у підвалі, усе заперечує.

- Ви що? Уляночка, у якому підвалі я тебе закривала?

Але шокована мама звернулася із заявою до чиновників. Ті жінку заспокоїли.

Сергій Гайдай, голова Мукачівської райдержадміністрації:

- Помощник воспитателя, которая вот так на свое усмотрение вот такие не совсем коректные действия к ребенку применяла - она уже не работает в детском садике. Заведующая детским садиком получила выговор и последнее предупреждение, и надеюсь, что подобная ситуация больше не повторится.

Ситуацію з непедагогічними методами виховання вже вивчає і прокуратура. Якщо факти знущання над дітьми підтвердяться, звільнену няню можуть притягнути до кримінальної відповідальності. Тим часом маленька Улянка після такого собі дитячого карцеру дуже боїться темряви. Вночі постійно здригається, погано спить. До садочка навідріз відмовляється ходити.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код
Я, вважаю, що є дуже багато педагогічних методів виховання, але треба їх правильно застосовувати!!!
Дуже Жорстоко!!!!!
Анонім 04.11.2015, 10:41 ответить

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.