Нагадати пароль | Реєстрація
Понеділок, 7 жовтня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

У Нікополі багатодітна шахрайка обдурювала пенсіонерів

5 листопада 2015, 00:09
Дата ефіру/події: Четвер, 5 листопада 00:09

На Дніпропетровщині мати чотирьох дітей під виглядом контролера Міськгазу видурювала в немічних пенсіонерів гроші. Менше ніж за рік жінка ошукала з півсотні людей. Поки не спіймалася. Затримана впевнена в собі, має здібності психолога, та ще й чудова актриса. Відверті зізнання шахрайки та її жертв.

30-річна Ольга з Нікополя впевнено крокує тюремним коридором. Вона не вперше за гратами, тож добре вивчила правила поведінки. Творча натура - пише вірші, добре співає й завжди мріяла бути кіноактрисою. Утім, усе склалося інакше: всередині двотисячних жінка стала кишеньковою крадійкою.

Василь Піскунов, керівник Нікопільського МВ міліції:

- Ранее судимая. Освободилась она в одиннадцатом году по амнистии. Имеет четверых детей.

Їх треба було чимось годувати, каже жінка, але грошей не вистачало. У пригоді стали знання від співкамерниць-шахрайок, з якими не один рік разом їла баланду. За кілька днів Ольга вже була готова до першого полювання.

Василь Піскунов, керівник Нікопільського МВ міліції:

- Сделала себе бейджик, который свидетельствовал о том, внешне, что она сотрудник горгаза Никопольского - контролёр.

Ольга, підозрювана:

- Вырезала с договора печать горгазовскую, в бейджик сунула, подписала свою фамилию и всё.

А далі кураж та впевненість, каже Ольга, і додає: знайти довірливу жертву, яка згодна віддати гроші, було не складно.

Ольга, підозрювана:

- Выбирала улицу, заходила в дом - и по квартирам. Так получилось, что попадала вот на пенсионера. Просила у него книжку абонентскую по горгазу. Он мне давал. Я ему говорила, что у него задолженность. Говорю, подойдите в горгаз, сделайте перерасчёт и заплатите долг. Он говорит: я не пойду, я не могу, детей у меня нет, никого у меня нет. Ну и платил деньги через меня.

Тих, у кого не вистачало готівки, погоджувалися віддати шахрайці пластикові картки. Серед ошуканих - 86-річна Любов Миколаївна. Вона лишилася 1300 гривень. Пенсіонерка каже: своїми промовами про від'єднання газу незнайомка її причарувала.

Любов Миколаївна, постраждала:

- Если сегодня не заплатите, завтра будут отключать, а чтобы подключить - это надо 800 гривен заплатить. Вообщем, она так забила мне памороки. Я даю ей эту карточку, а код? Я сказала код, и она пошла.

Упіймали шахрайку випадково. У крамниці зловмисницю впізнала одна з жертв і викликала міліцію. Правоохоронці кажуть: кількість скоєних злочинів, що вже довели, вражає.

- За ней порядка 50-60 эпизодов. Ну то есть это только начало работы.

Як убезпечити себе від шахраїв? Чого понад усе бояться псевдоконтролери? Ось найпростіша, але дуже дієва порада.

Сергій Кравцов, сусід постраждалої:

- Нужно же позвонить было в контору и спросить: у Вас работает такая-то, такая-то, такая-то. Она диспетчер? Там или как это называется, курьер там, она занимается этими делами или нет? Ну всё просто.

Любов Миколаївна, постраждала:

- Мне кажется, что они связаны, эти мошенники, с горгазом. Не может быть... Откуда она знала, что я одна живу, что у меня какая-то задолженность?

Чи були в шахрайки з Нікополя спільники і скількох пенсіонерів вона ошукала? Відповіді на ці запитання правоохоронці обіцяють оприлюднити по завершенню слідства.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.