Нагадати пароль | Реєстрація
Середа, 8 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Вбивча краса - ризики манікюру

5 листопада 2015, 01:07
Дата ефіру/події: Четвер, 5 листопада 01:07

"Вбивча краса" для нігтів. 10 відсотків українців отримали ВІЛ та гепатити через любов до своїх рук. Нічого поганого в цьому, звісно, немає - я маю на увазі догляд за своїми руками. Якби не одне але - всі ці люди робили манікюр у салонах, і часто в елітних. Тож як під час процедури не втратити пальців та смертельно не захворіти.

Замість гарного манікюру - стрес, біль і розпанаханий палець! Вікторію без нігтя залишила майстриня елітного салону.

Вікторія, киянка:

- Сделала маникюр, к вечеру у меня начались проблемы с пальцем, через пару дней, то есть в среду, у меня уже появился гной на пальце. Доктор мне говорит: ммм, нужно резать.

Різали палець чотири рази, врешті повністю видалили ніготь.

Вікторія, киянка:

- Когда сняли ноготь, увидели, что был зарезан сбоку, и этот кусочек не вытащили, и он впился в кожу, как рыбная косточка.

Вікторія намагалася пред'явити претензії салону, утім, жінку навіть ніхто слухати не став. Постійну клієнтку просто вигнали. Те, що сталося з Вікторією - ще не найгірший варіант - твердять медики. Під час манікюру чи педикюру можна запросто підхопити грибок.

Тетяна Гайнутдинова, завідувачка інфекційного відділу Олександрівської лікарні м. Києва:

- Обычная любая инфекция кожная - стрептококки, стафилококки, все, что можно внести через надрезы, порезы, мацерации кожи, грибковые инфекции.

Та і це ще не все. Через мікротріщинки на пальцях можуть пролізти: герпес, гепатит С та СНІД.

Олег Рубан, головний санітарний лікар м. Києва:

- Останні 5 років спостерігається збільшення питомої ваги хворих на хронічні захворювання печінки, хронічним гепатитом В і С, пов'язане з обслуговуванням у центрах, салонах, перукарнях, у салонах побуту. Майже 10 відсотків хворих пов'язують захворювання з наданням послуг у даних салонах.

Марина Борисполець, кореспондентка:

- Коли робите манікюр, звертайте увагу не лише на різнокольорові лаки. А головне - на майстра та дезінфекцію інструментів. Адже, приміром, нестерильні ножиці можуть коштувати вам здоров'я або навіть життя.

Таїсія Токар працює майстром нігтьової естетики сім років. Найважливіший етап в її роботі - це стерилізація інструментів! Її проводить у кілька етапів. Але спочатку потрібно продезинфікувати руки собі й клієнту. Далі інструменти збризкують спиртовим розчином, потім замочують у спеціальній рідині. І кладуть ось у такий бокс.

Таїсія Токар, майстер нігтьової естетики:

- Стерилизация инструментов в автоклаве происходит путем воздействия паром при температуре 152 градуса и при давлениии 1,4 бара, после этого инструмент помещается для хранения в шкаф с ультрафиолетовыми лампами.

Якщо хоча б один із етапів стерилізації не збережений, гарантії, що ви не підхопите інфекції - жодної. Ми вирішили перевірити кілька столичних салонів краси. Майже всюди нам показували стерилізатори, спеціальні прискалки з рідиною і невеличкі бокси з високою температурою. Але інструмент туди навіть не вміщається.

- Как вы стерилизуете инструменты?

- Вот жидкость для стерилизации, вот стерилизатор.

- В стерилизаторе, там высокая температура?

- 300 градусов. Инструменты нагреваются очень быстро - шесть секунд, и до них нельзя дотронуться.

Дві години, не менше має тривати стерилізація!

Таїсія Токар, майстер нігтьової естетики: 

- Полный цикл в среднем - два часа, чтобы инструмент очистился, остыл, и тогда он уже может быть готов к работе. Должно быть три набора инструментов, чтобы каждыій прошел этап стерилизации.

В більшості салонів, які ми перевірили, інструменти майже не замочують. Та найжахливіше - у більшості взагалі немає проточної води. В таких умовах якісно продезінфікувати інвентар - неможливо!

Олег Рубан, головний санітарний лікар м. Києва:

- Експрес-перукарні й інші перукарні надають послуги, розміщені в МАФах, ми звертались до Київради, щоб заборонити роботу таких закладів. Головне порушення - це правила дезінфекції інструментів, має бути в салоні два набори інстрементів, по-друге - порушення гігієни обробки рук.

Утім, закрити такі заклади санепідемстанція не має повноважень. Тож за своє здоров'я та життя відповідальні тільки ви. Тому обов'язково вимагайте показати, як у салоні дезінфікують інструменти. Або взагалі приходьте зі своїми.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.