Нагадати пароль | Реєстрація
Субота, 27 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

"Собачий кайф" знайшов собі жертву на Донеччині

5 листопада 2015, 21:58
Дата ефіру/події: Четвер, 5 листопада 21:58

11-річна школярка придушила себе до смерті, граючи в "собачий кайф". Це така забавка, коли дитина затягує на собі зашморг і доводить до запаморочення. Цю гру полюбляють підлітки, не знаючи про наслідки. А вони, крім смерті, приводять ще й до інвалідності.

Загадкову смерть 11-річної Аліни у селі обговорюють усі. Добра і весела дівчинка любила життя і раптом - страшна звістка. У саморобному зашморгу сестру знайшов брат. Мотузку школярка зробила із власної сукні - порізала на стрічки і переплела.

- Кажуть, та бідненька дівчина в 6 клас ходила. Ухаживала за детворой, як мати рідна. А чого повісилась, не знаєм.

Чому Аліна полізла у зашморг - не знають і її однокласники.

- В школе было все хорошо, она зачеты лучше всех сдала. Была веселая, дома вроде тоже, говорили они, веселая была.

Дівчинка зростала у багатодітній родині. Крім неї, батьки виховують ще десятьох дітей.

Марія Тюріна, керівник відділу Слов'янського МВ міліції:

- Да, это многодетная семья, они благополучные. На учете они нигде не состоят, кроме как многодетная семья.

У міліції розпочали кримінальне провадження за фактом самогубства школярки. Слідчі вже з'ясували, що занапастила дівчинку небезпечна гра! Вона сама себе душила.

Марія Тюріна, керівник відділу Слов'янського МВ міліції:

- Девочка увлекалась игрой. Так называемый "собачий кайф". Старший брат становился неоднократным свидетелем данной забавы. О чем говорил родителям. Родители, со своей стороны, неоднократно предупреждали девочку, что может закончиться… В принципе, в отсутствии родителей, очередная такая забава закончилась летальным исходом.

Медики застерігають, що страшна забавка з удушенням може спровокувати травму головного мозку і втрату пам'яті. І часто, як у випадку з Аліною, призводить до смерті. Психологи пояснють - у підлітковому віці іноді жага до експериментів над собою переважає над страхом за власне життя.

Тетяна Буцовська, психолог:

- Они выбирают такой корявый способ получения удовольствия. Наша психика так устроена, что нужно получать удовольствие. И это - как способ получить удовольствие. И дурной пример заразителен. Если это пробуют авторитетные подростки, то, чтобы быть авторитетным… Может, и я попробую?... Выбирает подросток.

Як розпізнати, чи не вподобала ваша дитина смертельної гри - достатньо придивитися, чи немає на шиї підозрілих слідів від мотузки і чи не скаржиться син або донька на частий головний біль. Аби вберегти рідну людину й запобігти трагедії, психологи, правоохоронці та медики дають одну-єдину пораду - бути уважнішими до власних дітей.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.