Нагадати пароль | Реєстрація
Субота, 27 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Вбивча краса - небезпечне схуднення

5 листопада 2015, 22:17
Дата ефіру/події: Четвер, 5 листопада 22:17

Схуднення до смерті. Дієти, які калічать, пігулки, які вбивають не тільки апетит. Як скинути зайву вагу і не набрати вдвічі більше кілограмів? Новогодні, білкові, японські та гречані дієти - всі вони вороги для українського організму. Як схуднути без проблем для свого здоров'я.

Газовані напої і м'ясо - від цих двох продуктів у Каті аж дрижаки в колінках!  

- У меня очень дикая страсть к мясу, люблю вообще дико, к сладкому нет, а к мясу да.

Вага 21-річної дівчини за сто. Зайві кілограми їй не до вподоби. Тому періодами Катя сідає на жорсткі дієти.

Катерина, киянка: 

- Диет пробовала много - я вообще ас монодиет: гречневая, кефирная, огуречная. Почему моно:- студент, денег много нет, помидоров, гречки, кефира, все это можно найти.

Із жахом згадує, як сиділа на гречаній дієті. Окрім каші тиждень вона нічого не їла!

Катерина, киянка: 

- Причем гречка не варилась, а просто запаривалась, это все делилось на несколько приемов пищи, и ела это, ела, ела, ела. У меня шумело в ушах, болела голова, не было сил вообще что-то делать.

Дівчина схудла - за два тижні на 7 кілограмів. Але вони швидко повернулися, а з ними ще кілька кіло, а також печія і біль у шлунку. Знайома ситуація і для Юлі. До обмеження в харчуванні вона додала ще й пігулки. І це виявилося фатальним дуетом.

Юлія, киянка: 

- Три дня рис, три дня овощи, три дня мясо, невкусно и без соли все это. Начала принимать таблетки, похудела на 11 кг, в конечном итоге стало мне плохо, желчный прооперировали, начали язвы открываться по всему телу, даже на щеки полезли, и потом я еще набрала к тем 11 еще столько же.

Від слова "дієта" в гастроентерологів аж волосся дибки стає. Це випробування для власного ж організму!

Лариса Бойченко, гастроентеролог:

- Диета - это экстремальные условия, это условия крайнего севера, 50-градусной жары, организм адаптируется к превосходящим его силы условиям некоторое время, запас прочности ограничен.

Різке обмеження харчування порушує гомеостаз. Це тисячі показників! Так, підшкірно-жирова клітковина тане, але якою ціною! Брак навіть якогось одного інгредієнту в раціоні, а дієти це, як правило, одноманітне меню, веде до загибелі органів! Страждає головний мозок - біль, постійна втома, погіршення пам'яті. Випадає волосся, псуються нігті й шкіра. Тяжко шлунку, печінці, підшлунковій. Нирки просто в агонії - можуть з'явитися пісок і камені, подагра. А який же результат такого випробування, тобто після закінчення дієти й переходу на звичайне харчування?

Лариса Бойченко, гастроентеролог:

- Организм запасает на всякий случай, если этому человеку придет в голову снова садиться на какие-то экстремальные диеты.

І це вигідно. Не людям, що худнуть, звісно. А…розробникам дієт! У 2010-му році прибуток індустрії схуднення тільки в США становив 61 мільярд доларів. Такі цифри наводить у своїй книзі Шарлотта Маркі - професор психології, яка впродовж 15 років вивчає харчування й дієти.

Лариса Бойченко, гастроентеролог:

- Авторы диет, которые мы можем видеть, зарабатывают на этом большие деньги, безусловно! Очень важно посмотреть на человека, который разрабатывал эту диету - как он выглядит.

Нещодавно науковці з кількох континентів - Австралії, США та Європи - приголомшили. Низьковуглеводні дієти - пришвидшать смерть! Поціновувачі білків в чотири рази частіше помирають від раку!

Людмила Гончарова, дієтолог: 

- Мы смотрим на женщину, которая идет на нас, мы не знаем, сколько см у нее бедра, какая у нее талия, размер одежды, но мы видим, что она прекрасна, у нее прекрасная кожа, белые белки глаз, у нее все подтянуто и тд, а это все работа печени, желчного, работа сосудов и тд.

Не дієта, а збалансоване харчування. Ось на чому наголошують дієтологи. Принципи доволі прості - з'їдати за один раз невеликий об'єм їжі, не більше півкілограма.

Олена Ткаченко, кореспондентка:

- Ось тут немає навіть належного об'єму продуктів. Але є усе необхідне організму. Білки, жири й вуглеводи. Тут й вода. Але пити її дієтологи рекомендують не після, а до початку прийому їжі. При тому хвилин за двадцять. Це невеличка хитрість, так за обідом точно насититесь.

Людмила Гончарова, дієтолог:

- Кушать следует через каждые 4-5 часов, потому что организм испытывает стресс, потому что он думает, что война - ребенку нечего кушать, и он начинает запасть то, что вы поели.

Таких принципів останні півтора місяця дотримувалася й наша героїня Катя. Не дієти, а саме збалансоване харчування допомогло їй скинути 7 кілограмів! 

Катерина, киянка:   

- У меня сейчас джинсы, я купила их 1,5 месяца назад, они с меня снимаются вот так просто.

Тепер дівчина дотримується принципу - худнути не для стрункості! А для здоров'я!

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код
Ужасный сайт. Видео напичкано рекламой. Невозможно смотреть.!

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.