Нагадати пароль | Реєстрація
Четвер, 25 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Ремонтники викликали пожежу в дитячому садку Вінниці

6 листопада 2015, 21:27
Дата ефіру/події: П’ятниця, 6 листопада 21:27

Пожежа у вінницькому дитячому садку. Експерти з'ясовують обставини. Там напередодні під час монтажних робіт зайнялася ігрова кімната. Робітники застосовували спеціальну газово-теплову гармату, стався витік і займання палива. У закладі якраз було 48 дітей і 19 вихователів.

Ця ігрова кімната сьогодні більше нагадує кімнату жаху. Чорна стеля, стіни в кіптяві, потріскані вікна та вигоріла пляма на підлозі. Працівники дитячого садочка зривають пошкоджені шпалери та намагаються дати приміщенню лад. Капітальний ремонт собі на лихо накликала адміністрація закладу, а прагнула лише естетичного. Зробити красиву сучасну натяжну стелю. Кілька чоловіків удень прийшли до садочка з газовою установкою.

- Когда шла, то видела - они такой баллончик держали, ну на лице, уже служба порятунку приехала, и они говорят, типа из него надо все выпустить, и тут окно вот было открыто - вот в этом помещении. А до этого мы гуляли с ребенком в садике, то тут мужчины что-то делали.

Плівку, що мала прикрасити стелю, почали розігрівати спеціальною газово-тепловою гарматою. Але з пошкодженої трубки почав іти газ, від перегрітого апарата спалахнув ламінат. Дим миттєво поширився коридорами. У момент займання в закладі були діти й вихователі. 

Олександр Кутовий, співробітник Держслужби з надзвичайних ситуацій у Вінницькій області:

- Вчасно було евакуйовано 48 дітей і 19 дорослих працівників цього закладу. Причиною пожежі стало порушення правил безпеки з боку ремонтної бригади, яка проводила монтаж натяжної стелі.

Директорка закладу виправдовується: мовляв, наслідків такого ремонту й уявити не могла. Адже бригаду робітників підшукували батьки дошкільнят самотужки. І самі ж уклали з монтажниками угоду.

Олена Черешнюк, завідувачка дитячого садка №30 м. Вінниці:

- Батьки наші заключили угоду, тому що вони були ініціаторами проведення ремонтних робіт, вони знайшли цю бригаду. Бригада взагалі висококваліфікована. За відгуками - вони не перший рік на ринку. Була заключна угода між батьками і бригадою, тому в принципі, так сказать, нічого не прєдвєщало біди.

Олександр Кутовий, співробітник Держслужби з надзвичайних ситуацій у Вінницькій області:

- До цієї ремонтної бригади зараз дуже багато запитань, тому що ці ремонтні роботи проводилися в денний час , коли діти були в садочку. Що категорично заборонено. Крім того - місце проведення цих робіт не було забезпечено первинними засобами пожежогасіння.

Чому ж такі роботи дозволили проводити в той час, коли малеча ще була в садочку? На це запитання в керівниці закладу своє пояснення. Каже, дітей у приміщенні майже не було.

Олена Черешнюк, завідувачка дитячого садка №30 м. Вінниці:

- Частина дітей вже була на прогулянці, тобто це було після 5 годин, і за режимом наші дітки повинні гуляти. Частина дітей уже вийшла на прогулянку, частина дітей вдягалася. Тому коли робітників трапився оцей інцидент - ми швиденько дітей вивели, й буквально через 5 хвилин вони уже стояли на вулиці.

Хто винен - правоохоронці обіцяють визначити після завершення слідства. Завідувачці тим часом вже винесли догану, а горе-монтажників зобов'язали власним коштом відремонтувати обгорілу кімнату.

Ганна Олійник, керівник відділу УМВС України у Вінницькій області:

- Вивчаються усі обставини цієї пожежі, чи мали право взагалі перебувати діти в садочку на момент проведення ремонтних робіт, наскільки це загрожувало їх життю і здоров'ю. Будуть вивчатися й відповідальні особи за безпеку дітей. Усі ці речі будуть братися до уваги, і після проведення дослідчої перевірки буде дана правова оцінка діям і посадових осіб цього садочку.

Вранці садочок, який відвідують 290 дітей, запрацював у звичному режимі. Запах гару вже майже вивітрився. Малюки веселі, хоча й залишилися без іграшок. Під час ремонту в ігровій кімнаті розчистять стару стелю, адже, як з'ясувалося, натяжну в навчальних закладах встановлювати взагалі не можна через те, що вона не відповідає санітарно-гігієнічним нормам, бо легкозаймиста.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.