Нагадати пароль | Реєстрація
Середа, 15 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Допомогти врятувати маму благають троє дітей з Черкас

9 листопада 2015, 22:48
Дата ефіру/події: Понеділок, 9 листопада 22:48

У Світлани Кириченко - хронічна ниркова недостатність, тож потрібен новий орган. Вартість операції - 200 тисяч доларів, та назбирати такі гроші багатодітна мати-одиначка не в змозі.

- А покажи, як ти маму цьомаєш?

Повчити з молодшим сином алфавіт, приготувати старшим дітям обід чи просто погуляти разом. Нині кожна хвилина, проведена з родиною, для Світлани Кириченко - на вагу золота. Жінка тяжко хвора. У лікарню на діаліз вона ходить кілька разів на тиждень.

Світлана Кириченко, мати трьох дітей:

- Без цьої процедури я не можу провести більше суток, тому що мені важко від того, що жидкість знаходиться в серці, в легенях, я начинаю задихатись.

Те, що з мамою щось не так, діти зрозуміли приблизно рік тому. Згадують: страшно стало, коли її з дому забрала швидка.

Карина та Ігор, діти Світлани Кириченко:

- Вона частіше почала їздити в лікарню. Вона стала хуже себе чуствовать. Ми їй стали більше допомагати.

Хронічна ниркова недостатність четвертої стадії. Такий діагноз для багатодітної мами нині, як вирок. Вона отримала другу групу інвалідності та пішла з роботи. Відтоді її дітлахи - то найперші помічники в родині.

Ігор Кириченко, син Світлани Кириченко:

- Ми допомагаємо убирати в хаті, помагаємо тим, що говорить, ми допомагаємо. Я навчився варити їсти, убирати в хаті, доглядати за мамою.

Нещодавно лікарі шокували - молодій жінці потрібна пересадка нирки. Бо її стан із кожним днем погіршується. На операцію треба близько двохсот тисяч доларів. Таких грошей родина не має. Втім, як і альтернативи для подальшого життя.

Світлана Кириченко, мати трьох дітей:

- Потрібна операція, бо на гемодіалізі довго не живуть. З конкретною клінікою не оприділились, тому що в нас є декілька варіантів, ми ще думаємо, так само немає конкретного донора, бо немає в мене родствєних донорів, треба шукати на стороні.

Що українці не покинуть їхню маму в біді і допоможуть назбирати потрібну суму на лікування - на це дуже сподіваються діти Світлани. Нині в їхньої родини одна мрія на всіх.

- Щоб мама одужала.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.