Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 26 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Дитина в небезпеці - забавки, які калічать

18 листопада 2015, 22:38
Дата ефіру/події: Середа, 18 листопада 22:38

Дрібні деталі конструкторів, камінчики з фруктів, монети і навіть батарейки. Усім цим діти люблять не тільки гратися, але й нерідко запихають до рота чи носа. Тож що робити батькам, коли маля щось проковтнуло, та як медики рятують дітлахів із зайвою деталькою всередині.

Тут, у відділенні торакальної хірургії сімнадцятої лікарні Києва, мало не щодня рятують малюків, які щось проковтнули або вдихнули.

Валентин Снєжко, завідувач відділення Київської міської клінічної лікарні №17:

- Тут коллекция инородных тел, собранная как у детей, так и у взрослых, это как из пищевода, так и из дыхательных путей. Фрагменты ручек, пуговицы, монеты, вот батарейки.

Чотирирічний Артемко вже два місяці кашляє. Малюку проведуть бронхоскопію, аби точно перевірити, що в легені та не потрапило стороннє тіло. Перед процедурою дитині роблять газовий наркоз.

- Дышит в маску, посмотрит мультик и заснет. Затянувшийся бронхит, который под собой может подразумевать и инородное тело. Здесь затянувшийся бронхит, который просто подобрать лечение и разобрать в причине.

Артемкові пощастило. В його організмі стороннього тіла  немає. А ось на цьому відео бронхи малюка, який проковтнув батарейку. Медики намагаються її вийняти без хірургічного втручання. Звісно, якщо батьки вчасно звернуться.

Анатолій Сергієнко, лікар-ендоскопіст Київської міської клінічної лікарні №17:

- Были варианты, что недиагностируемое инородное тело приводило к тому, что ребенок получал несколько доз лучевой и химиотерапии, и противотуберкулезной.

Але буває й інакше - батарейка, жувальна гумка чи навіть колосок всередині бронхів, легень чи стравоходу можуть навіть убити.

ПетроО Сокур, професор кафедри торакальної хірургії Національної медичної академії ім. П.Л. Шупика:

- Мальчик 12 лет, около двух лет назад - вдохнул колосок травы, развилась пневмония, потом кровохарканье, перевели в нашу клинику и установили инородное тело с гнойником, тут инородное тело удалено с частью легкого.

Вані - вісім місяців, і він обожнює іграшки. Їх у нього вже ціла колекція. Малюк не лише спілкується з іграшками, а ще й кожну пробує на смак.

Оксана, мати Івана:

- Ванечка у нас очень активный с детства, с рождения, он очень любит играться. Вот у него сейчас режутся зубки.

Аби син не заподіяв собі шкоди, Оксана перечитала купу інформації - якою має бути іграшка, щоб малюк її не проковтнув.

Оксана, мати Івана:

- В основном на всех игрушках написан возраст, и мы покупаем соответственно возрасту. Игрушки мы покупаем только в магазинах, потому что на рынках могут не соответствовать стандартам качества, и непонятно, что с ними может быть дальше.

Не відповідати стандартам можуть і в крамницях, якщо іграшки не пройшли відповідних випробувань. У цій лабораторії Укрметртестстандарту досліджують різноманітні дитячі забавки. Тут знають, що смертельно небезпечним для малюка може бути навіть брязкальце!

Володимир Биковський, керівник лабораторії випробувань Укрметртестстандарту:

- Например, наличие мелких деталей в игрушке, мелкая деталь может легко поместится ребену в рот, он может проглотить и нанести себе вред.

Ця іграшка має витримувати вагу не менше кілограма. Якщо дитина сяде на неї, цяцька не повинна зламатися. Перевіримо. 

- Сейчас мы проведем испытание, в котором удар имитирует удар ребенка по игрушке, видите - корпус разломался, теперь ребенок может достать мелкую деталь.

А ось у цього зайчика не нашиті, а приклеєні очі, якщо малюк їх відірве - то може запхати собі до рота або носа. Тож пухнастій іграшці доведеться пройти справжню екзекуцію.

- Для этого мы сейчас зажмем его в тисочки и попробуем разорвать. Вот здесь десять ньютон на протяжении 10 секунд, держим, и что? Все нормально, не удалились.

Зайченя випробування витримало. Утім, у лабораторії є ціла колекція забавок, які смертельно небезпечні для малюків. Тож якою має бути іграшка для дитини, якій ще не виповнилося трьох років? По-перше, вона не повинна містити дрібних відкритих деталей. По-друге, корпус має бути щільним, щоб крихітка його не розламала. По-третє, при розбитті корпус має розпадатися на великі частини з негострими кінцями.

Марина Борисполець, кореспондентка:

- Мати, батько, тітка, будь-хто, навіть дуже люблячий родич не може вгледіти дитину 24 години на добу. Ви можете відволіктися, наприклад, на перегляд фото, і малюк цим скористається. Ваня, що ти робиш?

Кашель, біль у грудях, надмірне виділення слини, хвилювання у дитини - все це перші дзвіночки, що малюк щось проковтнув. Тож не втрачайте час і терміново біжіть до лікаря.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код
КИЕВ 17 БОЛЬНИЦА, АДРЕСС БОЛЬНИЦ :ПЕРЕУЛОК ЛАБОРАТОРНЫЙ 20.
Хочу написать правду про врачей в этой больнице. Проблема была ЗАСТРЯЛА КОСТЬ ОТ РЫБЫ В ГОРЛЕ ПИЩЕВОДЕ.
08.12.2017 обратилась в больницу ЭНДОСКОПИЧЕСКОЕ ОТДЕЛЕНИЕ - мне в помощи отказали, очень хамили, что врачу надо идти уже домой и ему нет дела до больных - Сергієнко Анатолій Володимирович. Медсестра Коваль Олена Петрівна была в алкогольном и наркотическом опьянении, ее поведение было неадекватное. Матом крыла и говорила хочет домой уже. 11.12.2017 снова в эту больницу обратились уже сделал Сергієнко Анатолій Володимирович ЭНДОСКОПИЮ ЗА 500 ГРН , но костки не обнаружил, это ЦАРАПИНА СКАЗАЛИ. Сказал ее 100 % там нет. Когда просила повторно сделать эндоскопию, потому что задыхалась, была температура - мне отказали в 17 больнице, а именно ЗАВЕДУЮЩИЙ ОТДЕЛЕНИЯ Снєжко Валентин Іванович, СКАЗАЛ ИДТИ ЖАЛОВАТЬСЯ В МИНЗДРАВ, ТАКИХ КАК Я МНОГО ... В итоге через месяц костка вышла в миндалине, я ее обнаружила, скорая приехала и вытащила. Кость была больная толстая с кусочком хребта. Не обнаружить ее и послать и больше не смотреть повторно пациента , когда температура, задыхается человек, пища не проходит, может быть заряжение крови, гноение, врачи вы в своем уме вообще??? ПОВЛИЯЙТЕ НА ЭТИХ ВРАЧЕЙ,БУДУ ДОБИВАТЬСЯ ЧТО БЫ ИХ УВОЛИЛИ И ОНИ ПОНЕСЛИ ОТВЕТСТВЕННОСТЬ УГОЛОВНУЮ ЭТО УРОДЫ,А НЕ ВРАЧИ!!!!

+380672920818 Сергиенко Анатолий Владимирович
+380505448058 Снежко Валентин Иванович

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.