Нагадати пароль | Реєстрація
Субота, 27 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Ми можемо зберегти дітям маму

9 грудня 2015, 22:30
Дата ефіру/події: Середа, 9 грудня 22:30

Повернути дітям маму та віру в добро. Це може зробити кожен із нас, адже зараз двоє малесеньких дітей можуть залишитися напівсиротами. Вони можуть втратити маму, в Оксани діагностували рак, причому в складній формі - лимфому. Але шанси в молодої жінки є - її рятують ізраїльські онкологи. Оксані необхідна пересадка кісткового мозку, і на це потрібно 100 тисяч доларів.

Кілька років тому Оксана та Орест оселилася в селі на Полтавщині. Вони кинули київську квартиру та кар'єру заради свіжого повітря для двох своїх синочків. 

- Це наші звичайні вечірні будні, коли мама ще була здорова з нами, тут музичні вечори, я на ударних, жінка на струнних, діти підвивають. 

Енеєві - 4, Уласикові - лише один. І вони дуже люблять казочки.

- По синьому небу пливуть гарні білі хмаринки, день обіцяє бути сонячним.

Та їхня родинна казка тривала недовго. Мама захворіла... 

Орест Олійник, чоловік:

- Їй щось боліло під рукой, боліло, тоді ще годувала груддю, то почервоніння, то ущільнення, то в одному місці, то в другому.

Українські лікарі ніяк не могли розпізнати пухлину, і жінка втрачала безцінний час! Злоякісні клітини розрослися на всю ліву руку та груди.

Орест Олійник, чоловік:

- Болі просто вже стали нестерпними, жінка вже жила на знеболювальних, з неї постійно текла лімфа.

Тоді Оксану терміново відправили в Ізраїль. Там визначили діагноз - анапластична великоклітинна лімфома - дуже агресивна та складна хвороба. А в жінки вона з'явилася ще й після пологів.

Світлана Сивкович, головний гематолог м. Києва:

- Така ситуація є фактором несприятливого прогнозу. Тому що самі пологи - це гормональний стрес для організму. Підхід до лікування дуже складний.

Татко залишився з двома малятами на руках. Меншому було лише кілька місяців. Утім, замінити дітям маму не може навіть він!

- Сумують, це і розлади сну, і розлади харчування, і поведінки були, зараз легше, бо вони вже розуміють більш-менш, що тато уміє все зробити, що треба. Але все рівно бачать маму на моніторі і мало не застрибують туди.

Болюче й дороге лікування було понад півроку. Нарешті аналізи показали добрий підсумок. Та ненадовго... Ремісія тривала менше як місяць. Проте Оксана змогла побути з дітьми.

Орест Олійник, чоловік:

- Фактично мама їхала на 10 днів, а коли тепер приїде - невідомо.

Тепер жінці потрібно лікуватися та пересадити кістковий мозок. Це коштує понад 100 тисяч доларів! У родини грошей уже не залишилося. Маленький Еней допомагає батькові робити ось такі ялинкові етно-іграшки. Їх продаватимуть на доброчинних ярмарках. 

- Це для мами гроші… іграшки такі. У нас є тюбики, ми їми розфарбовуємо ці штучки.

Орест Олійник, чоловік:

- Але все рівно це крапля в морі, якщо хтось має змогу допомогти хоть якоюсь копійкою - ми будемо дуже вдячні.

Оксану всі знають як невиправну оптимістку, котра й у хворобі дає енергію всім.  

Веліна, подруга, сусідка:

- Це така людина - як велетенський прожектор, вона освітлює все навколо, що бачить.

Та зараз, каже подруга, внутрішні сили жінки вичерпалися. І їй терміново потрібна допомога інших. Еней уже знає, чим відрізняється казка від реального життя.

- Казка добре закінчується.

Подарувати сім'ї надію і повернути дітям маму може кожен. І допоможе навіть копійка.

Картка ПриватБанку - 4149 4978 4651 1253, Трояк Олена Микитівна (мати Оксани).
Телефон  098 396 01 33.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.