Нагадати пароль | Реєстрація
Субота, 27 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Аеропорт прямісінько на кордоні між США та Мексикою

10 грудня 2015, 23:24
Дата ефіру/події: Четвер, 10 грудня 23:24

Кордон, який проліг через... аеропорт! Просто на межі між Мексикою та Сполученими Штатами відкрили летовище. Та цей рубіж - один із найнебезпечныших у світі. І радше нагадує лінію оборони: через нього постійно переправляються контрабандисти, наркокур'єри та нелеґали. Тож чи буде безпечним новий міжнародний коридор?

Це - прямісінький коридор із Мексики до Сполучених Штатів. Про такий мріють тисячі контрабандистів, наркодилерів та простих міґрантів. Для декого це шлях у нове життя! Та пройти його нелеґально - не вдасться. Табличка сповіщає: державний кордон США. І пролягає ця межа в аеропорту! 

Джозеф Мізенхелтер, митник:

- Це повноцінний пункт перепуску на кордоні. Щоб сюди потрапити, треба мати квитка на літак. А також в'їзні документи, паспорт. Тут є відділ контролю багажу, тощо.

Ось карта. З одного боку - найпівденніше каліфонійське місто Сан-Діеґо. З іншого - мексиканське - Тіхуана. Новий перехід "Транскордонний експрес" зв'язав два термінали міжнародного аеропорту Тіхуани по обидва боки кордону.

Кристина, мешканка Сан-Дієго:

- Так, це прекрасно. Немає штовханини, просторо, вільно дихається. Зовсім не схоже на традиційний кордон.

Майк, мешканець Сен-Дієго:

- Так, я обов'язково скористаюся ще цим коридором. Платиш 18 доларів, проходиш 120 метрів - і ти вдома.   

Більшість пасажирів тепер до Америки можуть долетіти внутрішніми мексиканськими авіалініями. Та головне, чого позбулися - довгих перевірок на кордоні.

Феліпе Гарсія, пасажир з Гвадалахари:

- До цього людям доводилося витрачати до кількох годин для перетину кордону. Зараз ця процедура триває лічені хвилини.

Один із найвідоміших аеропортів, що має виходи одразу до Франції, Швейцарії і Німеччини - летовище Базеля - Євроаеропорт. Втім, ці повітряні ворота повністю розташовані на території Франції. Та й кордонів між цими європейськими країнами до кризи з міґрантами майже не контролювали. Натомість мексикано-американський кордон завжди був схожий на військову лінію оборони. Ледь не щодня тут гинуть люди. Тож працівників летовища очікують нелегкі будні.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.