Нагадати пароль | Реєстрація
Середа, 8 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

На Херсонщині лікарі стверджують, що забуті в животі жінки салфетки на зашкодили здоров'ю

15 грудня 2015, 22:28
Дата ефіру/події: Вівторок, 15 грудня 22:28

На Херсонщині після операції кесаревого розтину хірурги забули в животі жінки дві серветки. З болями вона зверталася до різних спеціалістів, та ті довго не могли поставити діагноз. Із серветками у власному тілі Тетяна прожила 4 місяці! Врешті їй зробили повторну операцію. Після всього, що сталося, лікарі визнають свою вину, але стверджують, що на здоров'ї пацієнтки це ніяк не позначилося, і не розуміють, чому жінка звернулася до правоохоронців.

- Это наш Ростик - это наше чудо, которое досталось нам такой дорогой ценою.

Нині Тетяна - щаслива мати двох дітей. Та нещодавно пережила пекельні випробування. Меншого, Ростика, жінка народжувала за допомоги кесарева розтину в Скадовській районній лікарні. Але після операції Тетяна почувалася дуже зле. Втім, лікарі запевняли - це нормальна реакція організму на таке хірургічне втручання.

Тетяна Вількович, постраждала:

- Когда меня выписали, температура была больше 37-ми, но доктора говорили, что это кесарская температура, и так и должно быть.

Та жінці краще не ставало. А за тиждень вона помітила на животі щось схоже на пухлини.

Тетяна Вількович, постраждала:

- Оно выпирало с двух сторон - такие круглые шары. Особенно, когда ложилась набок - на одну сторону, на вторую, то оно прям видно было.

Лікарі продовжували заспокоювати жінку - це лише наслідки операції. Та нестерпний біль змусив Тетяну звернутися до інших медиків. Далі - низка аналізів, УЗД-досліджень та нескінченних консультацій. Врешті лікарі припустили - у пацієнтки злоякісна пухлина. Страшний діагноз пролунав як вирок для родини. 

Тетяна Вількович, постраждала:

- Я уже мужу все рассказала, чтоб он квартиру оставил детям. Мы даже пытались ребенка покрестить. Я даже думала, что не успею покрестить ребенка.

Та після чергового дослідження у Херсоні лікарі приголомшили: під час кесаревого розтину їхні колеги зі Скадовська залишили у животі Тетяни хірургічні серветки.

- Это УЗИ, которое делалось в областном диспансере. Здесь диагноз прям написано: две салфетки в брюшной полости после кесаревого сечения.

Тетяну знову поклали на операційного стола, аби витягти серветки. Позиватися до скадовських лікарів жінка не планує, але вимагає компенсації.

Тетяна Вількович, постраждала:

- Я говорю: я не хочу ни судиться, ни кому мстить. Упаси господь. Верните мне то, что я вытащила со своей семьи, и выбейте мне путевку в санаторий матери и ребенка, потому что ребенок получил травму: я его отучала от груди опять потом.

Медики своєї провини не заперечують, проте платити Тетяні не хочуть.

Ірина  Сокольченко, гінеколог:

- Из этого не стоит делать сенсацию. Ну, да. Ну было... но что теперь нас, задавить? Или мы постянно это делаем? 38 лет я работаю, случилось такое, так шо теперь? И тем более ее здоровье не нарушено. Она прямо заявила - я хочу 1000 долларов. Я говорю - откуда? У меня ничего нет, абсолютно.

Юрій Герман, головний акушер-гінеколог Херсонської області:

- Было два служебных расследования. Одно в Скадовской больнице, и одно в департаменте охраны здоровя. Никакие опасные последствия, эти салфетки урон женскому организму не нанесли, безусловно, врачи могли ошибиться. Они этой женщине оплатили лечение дальнейшее. Они перед ней извинились. В общем-то, повели себя достойно!

У пошуках правди Тетяна звернулась до правоохоронців. Тепер ті мають розібратись, чи була лікарська помилка, і хто має за неї відповідати. Однак, це не просто.

Віталій Бондар, керівник Новокаховського відділу поліції:

- Потрібна службова перевірка Міністерства охорони здоровя. Вона проводилась на вищому рівні в місті Херсон, однак експертам недостатньо матеріалів, які нам були надані, тому наразі службову перевірку проводять у місті Києві.

Якщо провину медиків за неналежне виконання своїх обов'язків доведуть, їм загрожує до двох років позбавлення волі. Тетяна ж тим часом повертається до звичного життя і сподівається, що горе-лікарі більше нікому не завдадуть шкоди.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.