Нагадати пароль | Реєстрація
Вівторок, 7 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

В Одесі хірурга звинувачують у смерті пацієнтки

16 грудня 2015, 20:50
Дата ефіру/події: Середа, 16 грудня 20:50

Медичний скандал через смерть пацієнтки в Одесі. 57-річна жінка померла після операції із заміни суглоба. Її родичі твердять: убив їхню Олену хірург, який оперував п'яним, ще й за роботу взяв 2,5 тисячі доларів. Шоковані трагедією близькі та друзі жінки просто в лікарні побили медика, а потім у супроводі поліції відправили його на експертизу до нарколога.

Свою маму Майя привезла до лікарні напередодні планової операції. П'ятдесятисемирічна Олена мала проблеми із суглобом на нозі. Останнім часом через сильний біль ледве ходила. Тож, хоч і  дуже боялася, але погодилася на хірургічне втручання. Здала всі аналізи, лікарі запевнили: з такими результатами - хоч у космос летіти. За чотири з половиною тисячі доларів родичі купили штучного суглоба. Після операції медики запевнили - з пацієнткою все гаразд.

Майя Турава, дочка померлої жінки:

- Я его спросила: как операция? У анестезиолога и у него. Он мне: Маечка, не волнуйся, все хорошо, все по плану.

Але Олену чомусь перевезли до реанімації. Тим часом хірург одразу почав вимагати гроші за роботу: дві з половиною тисячі доларів - твердять родичі.

Майя Турава, дочка померлої жінки:

- Он начал нервничать. Как это вы не принесли? Я ж твоей маме говорил. А ж говорил твоей маме вчера, что утром после операции сразу деньги. Я говорю: мне мама не говорила. Не волнуйтесь, мы - не такие, мы вам столько денег подарили, мы что, убежим? Мы все дадим. Я просто не знаю, куда мама положила эти деньги.

Вже за 10 хвилин гроші привезли. Проте за півгодини хірург їх повернув.

- Он зашел в палату, принес 2500 долларов и говорит: Возьмите деньги, она умерла. И улыбается. А почему умерла?  Он говорит: Я не знаю, я не знаю. Вот так. Такой радостный.

Приголомшені новиною близькі навіть не одразу повірили у страшне, адже хірург продовжував посміхатися. Керівництво лікарні запевнило: медик не радів, він так само був у шоковому стані. Рідні ж померлої пацієнтки переконують: причина дивної поведінки лікаря в іншому.

- Он был в наркотическом состоянии, врач. Или алкогольном. Нет, в наркотическом.

Убиті раптовим горем друзі померлої Олени просто у коридорі побили медика, а потім у супроводі полісменів відправили його на наркологічну експертизу. Вона довела - чоловік тверезий. Наразі хірург сам пацієнт лікарні.

Сергій Янік, співробітник Суворівського відділу поліції м. Одеси:

- В ходе данного конфликта телесные повреждения получил врач, который осуществлял данную операцию. На данный момент он находится на стационарном лечении. По этому факту внесена статья 125 - Нанесение легких телесных повреждений.

Ще два провадження відкрили за фактами смерті Марії Турави та халатного ставлення лікаря до своїх обов'язків. Що стало причиною несподіваної смерті пацієнтки - невідомо і досі.

Микола Боязитов, заступник головного лікаря Одеської обласної клінічної лікарні:

- Мы ждем результатов судебно-медицинской экспертизы. Только после этого можно говорить о степени вины врачей, или это - трагическое стечение обстоятельств.

Майя ж готується назавжди прощатися з найріднішою людиною - мамою.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.