Нагадати пароль | Реєстрація
Субота, 20 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Про дивовижний порятунок і безневинну загибель на слизьких дорогах

16 грудня 2015, 20:59
Дата ефіру/події: Середа, 16 грудня 20:59

Обережно! Ожеледиця, мокрий сніг і перші морози перетворили дороги на небезпечні ковзанки. Потрапивши на слизький шлях, водії втрачають контроль над машинами. Та іноді, коли здається, що не лишилося шансів - є життя. А там, де ніщо не віщувало лиха - смерть.

Троє людей загинули на трасі під Харковом. Мокрий сніг вкрив дорогу слизькою плівкою, але на небезпеку чомусь не зважив п'ятдесятитрирічний водій БМВ. Він мчав на шаленій швидкості. Раптом його машину занесло на зустрічну смугу. Під фатальний удар вже некерованого автомобіля потрапили троє жінок. Вони їхали в Шевроле. За мить обидва легковика зім'яло, наче бляшанки.

Олег Никоненко, старший інспектор ГУ Національної поліції в Харківській області:

- На даний момент з'ясовуються всі обставини, опитуються свідки дорожньої пригоди. Чи виконував він маневр обгону, поки що невідомо. Однак виїзд на зустрічну смугу зафіксований.

Допитати призвідника аварії неможливо - чоловік загинув на місці. Померла й водійка другого автомобіля та її подруга. Ще одна пасажирка в украй тяжкому стані в лікарні. Аби витягти людей із понівеченого салону, рятувальники годину різали метал.

***

Потрійну аварію влаштував полісмен у Рівному. Вранці він повертався додому з чергування. Раптом на слизькій від ожеледиці дорозі його Пежо таранить Шкоду, що їхала попереду. Потужним ударом легковика відкинуло на узбіччя, а призвідника аварії - на зустрічну, просто під КАМАЗа. Водій багатотонки намагався уникнути зіткнення, але не встиг.

Ярослав, водій КАМАЗа:

- Дорога була дуже слизька, я замітив, що машини під мене юзом ідуть. Я беру вправо, вправо, але ж бачу, що не втікти мені, і вони мені під КАМАЗ.

Легковик полісмена наче потрапив у м'ясорізку - за секунди перетворився на купу брухту. Це диво, але водій живий! Мало того, в нього кілька подряпин. Правоохоронці одразу провели аналіз, аби з'ясувати - чи не був їхній колега напідпитку?

Інна Березовська, керівник відділу ГУ Національної поліції в Рівненській області:

- Водій Пежо був поза службою, повертався додому з чергування, попередньо - тверезий.

Найімовірніше, до масштабної аварії призвела перевтома водія. Він міг лише на мить заплющити очі, і цього досить, аби сталося непоправне. Тож правоохоронці вкотре наголошують водіям: якщо в дорозі відчуваєте сонливість - одразу шукайте місце, де зупинити транспорт і перепочити. А ще не перевищуйте швидкості, адже шляхи вже вкриває ожеледиця.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.