Нагадати пароль | Реєстрація
Понеділок, 29 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

У Немирові школярі жорстоко побили хворого однокласника на очах у педагога

17 грудня 2015, 21:29
Дата ефіру/події: Четвер, 17 грудня 21:29

Освітній скандал розгортається на Вінниччині. У місті Немирові просто під час уроку двоє учнів побили однокласника. Інцидент стався на очах у вчителя, проте гамувати хлопців педагог чомусь не став. Після пережитого 13-річний Руслан, який хворіє на епілепсію, категорично відмовляється ходити до школи. Реакція освітян на бійку шокувала батьків.

Коли мама нагадує йому про школу, 13-річний Руслан одразу замовкає й марніє. Хлопчик не був у рідному класі вже три тижні, але й досі не розуміє - за що його побили. Все сталося на уроці праці. Він хотів заглянути в чужі креслення, та коли взяв аркуша з парти однокласника - дістав стусана. За мить його вже били двоє.

Руслан Мельник, постраждалий:

- Сзаді підійшов другий однокласник, з протилежного класу. І він взяв мене за шию і ззаді бив ще по голові. І Януш, мій однокласник, вдарив мені в груди, і потім я його вдарив в глаз, і потім я вирвався від того, що мене держав, і він мене вдарив в вісок. І я відключився.

Лупцювали Руслана просто на очах викладача.

Руслан Мельник, постраждалий:

- Очнувся я, почув, що вчитель кричав на них, мене підняли, в мене заболіло в грудях і голова дуже боліла. І визвали швидку допомогу.

Лікарі ретельно обстежили хлопчика і приголомшили батьків діагнозом.

Олена Мельник, мама побитого хлопчика:

- Закрита черепно-мозкова травма, струс головного мозку, і супутній діагноз - симптоматична епілепсія, генералізовані приступи внаслідок вродженої аномалії  мозку. Також окуліст його оглянув - і поставив діагноз "ангіодистонія сітківки обох очей", що підтверджує струс мозку.

Чому педагог не зупинив бійку і чи покарали школярів за інцидент? По пояснення разом ідемо до директора. За її словами, першим ударив саме Руслан. Мало того, він не непритомнів.

Тетяна Гудима, директор Немирівського навчально-виховного комплексу № 2:

- Ну не його ж почали бити - він же ж перший вдарив.

- Він - він вдарив?

- Він забрав аркуша паперу, і він?

- Той почав забирати, а той не віддавав. Вчитель їм зробив зауваження, тому що в цей момент приймав листочки самостійної роботи в інших учнів. Але бійка продовжилась.

Втім, у вчителя, на уроці якого й побили хлопчика, зовсім інша версія. І хто саме почав бійку, він не бачив!

Володимир Ляшенко, вчитель із трудового навчання:

- Я сидів там за першою партою, заповнював журнал і ставив оцінки.  А діти сиділи тут. І коли я встав звідти, минув вже якийсь час - я й побачив оцю всю бійку.

Після інциденту з усіма учасниками конфлікту педагоги провели роз'яснювальну роботу. Батькам дітей, що побили Руслана, запропонували компенсувати лікування. Ті погодилися. Тим часом Олена вимагає покарати кривдників її сина, адже вони жорстоко лупцювали інваліда. Хлопчик із дитинства хворіє на епілепсію, і після побиття в нього почастішали напади. Із заявою жінка звернулася до прокуратури та поліції. Правоохоронці відкрили провадження за статтею "дістання легких тілесних ушкоджень".

Ігор Мазур, співробітник Немирівського відділу поліції:

- Призначена судово-медична експертиза, а також призначена додаткова судово-медична експертиза для встановлення всіх об'єктивних обставин справи, яка відбувалася в школі.

В обласному управлінні освіти також перевірятимуть дії педагогів. Тим часом Руслан категорично відмовляється повертатися до класу. І вже попросив маму забрати зі школи документи.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.