Нагадати пароль | Реєстрація
Четвер, 16 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Судовий конфлікт після ДТП на Київщині

21 грудня 2015, 21:17
Дата ефіру/події: Понеділок, 21 грудня 21:17

Ніяк не може закінчитися судова тяганина між двома учасниками аварії. Цьогоріч на Великодні свята в Кагарлицькому районі зіткнулися два позашляховики - Рендж Ровер та Міцубіші Паджеро. Слідство тричі доводило вину водія Міцубіші, за висновками експертиз - саме він виїхав на зустрічну смугу і протаранив Рендж Ровер. Чере два місяці після ДТП водій Міцубіші помер, і його смерть родичі пов'язують саме з аварією, та вкотре оскаржують рішення прокуратури, яка закрила кримінальну справу.

Ярослава з жахом пригадує події того дня. Вона позашляховиком Рендж Ровером їхала в село - до батьків. У машині везла чоловіка, його родичів та 10-місячного синочка. Перед поворотом побачила автомобіль Міцубісі Паджеро, який мчав просто на них.

Ярослава Ольшанська-Чайковська, постраждала в ДТП:

- Я почала сигналити, намагатися уникнути даного зіткнення, почала скеровувати автомобіль ближче до відбійника в праву сторону. Чоловік не приймав жодних дій для того, щоб уникнути даного зіткнення.

Ігор Чайковський, постраждалий в ДТП: 

- Удар был настолько сильный, это при том, что Ярослава тормозила. Человек въезжал в практически стоящую машину. Он вообще не тормозил. Я сидел за Ярославой. Оторвало сидение, и этим сидением меня травмировало.

Попри шок Ярослава розуміла - передусім треба рятувати дитину.

Ярослава Ольшанська-Чайковська, постраждала в ДТП:

- Дитина дуже сильно кричала, був повний ротик крові.

Та минулося без тяжких травм. Найбільше в аварії постраждав свекор Ярослави - пан Ігор. У нього складний перелам стегна. Чоловік пригадує, як після ДТП його везли в швидкій поруч із Вадимом - водієм Міцубісі.

Ігор Чайковський, постраждалий в ДТП:  

- Он ни слова не говорил, не стонал. Человек как колода был. Я ж говорю еще, я акцентировал внимание на то, что он был босиком. То есть машиной управлять босиком, еще и большой, это очень сложно.

Алкоголю в крові Вадима Кравченка не знайшли. Та слідство довело його вину в аварії.

Через два місяці після ДТП чоловік помер. І з огляду на це кримінальне провадження закрили. Та родичі Вадима оскаржують рішення прокуратури. Хочуть довести його невинуватість. І знову починається слідство - експертизи, допити свідків. Доводять вину Вадима Кравченка. Так тривало тричі. З однаковим результатом. Нині дружина померлого знову звернулася до суду. Бо вважає, що смерть її чоловіка пов'язана з аварією. Про це говорить адвокат.

Олег Якименко, адвокат Вадима Кравченка:

- Ускладнення виникли внаслідок травм, які отримані були під час ДТП.

Ярослава Ольшанська-Чайковська, постраждала в ДТП:

- Дане ДТП не являється причиною його смерті, тому що в матеріалах справи ніде ні слова не сказано про те, що це якісь були травми, несумісні з життям.

Окрім того, родичі померлого наполягають, що слідство вели з численними порушеннями.

Олег Якименко, адвокат Вадима Кравченка:

- Безпосередня фіксація ДТП була проведена з грубими порушеннями. Жодна зі сторін, яка приймала участь в даній ДТП, навіть у схемі не поставила свої підписи. Протоколи містять грубі помилки.

Євген Святогор, адвокат Ярослави Ольшанської-Чайковської:

- На схемі ДТП відразу видно місце зіткнення. Це обломки скла, це з-під машини грязь. Неззя їх якось зімітувати або спеціально так розкидати.

Про ДТП неподалік села Стайок досі нагадують уламки автомобілів. Вони розкидані біля відбійника, чим вказують на місце удару. Адвокат Вадима наполягає на проведенні додаткових експертиз та слідчого експерименту.

Леся Вдовенко, прокурор Кагарлицької районної прокуратури Київської області:

- Проведено ряд експертиз, які не суперечать між собою. Для чого слідчий експеримент?

Чергове судове засідання закінчується нічим. Бо слідча, яка вела справу, на лікарняному.

Олександр Закаблук, суддя Кагарлицького районного суду Київської області:

- Без неї, суд вважає, нічого поки що не можна з'ясувати, слідуюче судове засідання відбудеться о 15 годині 29 грудня. Прошу учасників процесу підготуватися до судових дебатів.

Призначають уже п'яте судове засідання.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.