Нагадати пароль | Реєстрація
Понеділок, 7 жовтня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Аферистка видурила всі гроші у пенсіонерки в Рівному

22 грудня 2015, 20:48
Дата ефіру/події: Вівторок, 22 грудня 20:48

Легковірність вартістю у мільйон. У Рівному шахрайка видурила у пенсіонерки всі гроші, які та з дочкою збирала на квартиру. Причому, аби "обробити" жінку, аферистці знадобилося лише 10 хвилин! Про хитрі схеми та викрутаси шахраїв.

Пані Валентина з донькою збирала гроші на нову квартиру. Відкладали кожну копійку. І ось нарешті зібрали потрібну суму і навіть наглянули оселю. Та мрії жінок розбилися через власну легковірність. Шахрайка буквально за 10 хвилин виманила всі їхні заощадження!

Валентина, потерпіла:

- Кто-то по наводке, вы понимаете… Мы хотели квартиру.

Аферистка розповіла пані Валентині байку, що в країні проводять такий собі обмін банкнот - зі старих на нові. Пенсіонерка спершу не повірила. Тоді шахрайка вдала, що телефонує доньці. Після цього сумніви в бабці розвіялися - і вона віддала незнайомці майже мільйон гривень! А натомість отримала... фантики. 

Валентина, потерпіла:  

- Я з банка, поменять, поменять надо, еще и спросила: как вы себя чувствуете?

Те, що їх ошукали, жінки зрозуміли лише наступного дня. Донька повернулася з роботи додому та ледь не зомліла! Замість справжніх грошей побачила сувенірні.

Любов Гуда, прес-офіцер відділку комунікації ГУ Національної поліції:

- До поліції звернулася 52-річна рівнянка, яка повідомила, що невідома особа виманила кошти у сумі 27 тис, 3 600 євро та 180 тисяч гривень.

Зараз пройдисвітку шукає вся поліція Рівненщини. На вигляд їй 40-50 років. Середнього зросту. Волосся світле з сивиною. Саме так її описує пані Валентина. 

- Як так поняла сначала - это соседка, вроде как вот выглядела…

У Рівному тільки й розмов, що про аферистів, які удають банківських працівників. Причому працюють справжні кримінальні професіонали - "обробляють" жертв за лічені хвилини! Тож у банках просять людей і на поріг не пускати таких гастролерів! 

Андрій Хмільник, керівник прес-служби банку:

- У жодному разі працівники банків не можуть ходити по помешканнях, такі операції здійснюються тільки в касах, і тільки.

Зазвичай шахраї заздалегідь обирають жертву. Продумують і психологічну атаку - аргументи, які зможуть підкупити людину. Ось найпростіші з них: лякають - мовляв, "ви можете опинитися в біді". Говорять, що "так роблять усі". Або ж обіцяють золоті гори. 

Ольга Яковлева, психолог:

- Коли ця людина похилого віку, коли пенсіонерка, дуже легко вдертися в довіру, пошкодувати, поспівчувати, погодитися, сказати: ви така нещасна, і люди на це ведуться другу половину життя.

Тож поліція наполегливо радить людям бути вкрай обачними та не довіряти незнайомцям. Бо дуже часто злочини шахраїв залишаються нерозкритими. І повернути свої гроші, які потрапили до аферистів - майже неможливо.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.