Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 11 жовтня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Мешканці Херсонщини вимушені самостійно боронитися від зухвалих бандитів

25 грудня 2015, 23:51
Дата ефіру/події: П’ятниця, 25 грудня 23:51

Затероризовані бандою! Сьогодні в селищі Каланчаку - це Херсонщина - люди вийшли на Народне Віче. І створюють загони самооборони! А все тому, що їх постійно грабують і б'ють невідомі люди в камуфляжі та балаклавах! І хоча за цими фактами вже порушено кримінальні справи, зупинити молодиків ніхто не може.

Валентина - власниця невеличкого кафе на Херсонщині. Жінка каже - вже не раз ставала жертвою банди.

Валентина:

- У меня три заявления находятся в полиции. Первый раз, когда мне сломали руку в 10-м месяце года. Второе - это то, что у меня устроили погром со стрельбой непосредственно здесь, в этом баре. И третий - это когда меня пытались поймать, угрожали.

Один із нападів зафіксувала прихована камера. Тоді люди в камуфляжі вдерлися в кафе і почали гамселити відвідувачів битками. А потім - відкрили вогонь! Після цього на Валентину напали просто біля відділку поліції. Тоді жінка подзвонила чоловіку. Він одразу приїхав - і бандити зламали йому щелепу.

Дмитро, чоловік Валентини:

- Один из них мне челюсть сломал, побежал в машину, потому что люди начали кричать: помогите. Он взял оружие, начал заряжать и наставлять на меня.

Ще одна жертва банди - місцевий фермер Володимир Закльопний. Злочинці намагалися вдертися до його оселі вночі.

Володимир Закльопний, мешканець Каланчацького району:

- Вони хотіли угнать машину, буса, син приїхав вже якраз в те врямя, коли вони були в дворі вже, і вони сина побили: забрали ключі, забрали телефон.

Та постраждалих - більше, каже лікар районної лікарні.

Лоріс Кушнір, лікар Каланчацької районної лікарні:

- Привезли: один стріляний в живіт, пуля в животі, ми оперували його. Битами били - шви на голову накладували. Кинули гранату, вона взірвалась і поранила в голінь - це нашого співробітника син.

Сьогодні в центрі Каланчака зібралося понад півтисячі селян. Вони вимагають зупинити злочинців. Бо вже страшно виходити вночі надвір.

- Справжній терор по відношенню до мирного населення, і управи на них немає!

- Це хуже махновщини і хуже 90-х! В 90-х хоч ховають оружие, а ці вже не ховають.

Головна претензія розгніваних людей - до полісменів. Але правоохоронці запевняють: працюють над цими справами. Якраз збирають докази.

Віталій Немерець, керівник Новокаховського відділу поліції:

- Є інформація щодо осіб, які скоїли ці злочини, саме тому сьогодні по цим провадженням працюють найдосвідченіші працівники - це слідчі, які мають досвід. Я думаю, що з певним часом, найкоротчишим, вони будуть готові повідомити певним особам про підозру.

Та люди вже не вірять обіцянкам. Тому вирішують створити загони самооборони.

Микола Шамонін, мешканець Каланчацького району:

- Я записався, що хочу, щоб був порядок в нашому Каланчаку, щоб не боялися наші жінки, наші матеря і діти.

Лише за 5 хвилин до загону записалося кількадесят чоловіків. Аби самим боронити свої домівки.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.