Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 26 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Конфлікт у наркологічному центрі на Львівщині

29 грудня 2015, 01:46
Дата ефіру/події: Вівторок, 29 грудня 01:46

Втеча з нарколікарні. Тринадцятеро чоловіків скрутили сторожа та втекли з реабілітаційного центру. Тікали із закладу, бо несила терпіти знущання. Керівництво закладу запевняє, що їх пальцем ніхто не чіпав. Просто не витримали без дози. Що прихопили із собою утікачі і чи затримали їх?

Це один із утікачів. Він просить не називати його імені та не показувати обличчя. Розповідає, як відбувалася нічна втеча.

Пацієнт реабілітаційного центру:

- Там завжди спить один консультант. І ну взяли в плєн, просто зайшли, зв'язали його, забрали ключі, відкрили двері і вийшли.

Таких, як цей юнак, було ще дванадцятеро. Вони втекли з реабілітаційного центру для алко- та наркозалежних. Мовляв, через знущання персоналу. Хоча цей хлопець визнає - його особисто ніхто не кривдив.

А це - Роман, колишній працівник реабілітаційного центру. Каже: звільнився, бо не погоджувався з методами керівництва закладу. Роман показує відео на телефоні. На ньому клієнт у стані ломки. Однак якими методами потому впливали на цю людину, Роман теж знає тільки з розмов.

Роман Кузь, колишній працівник реабілітаційного центру:

- Випустіть мене, я не будут ту находитися.

- Що таке в руках в цього? Це є звязки, якими вони звязують людей, конкретно ноги і руки, щоб людина не бушувала, після цього відео ця людина продовжувала як би кіпішувати, бушувати там, створювати їм дискомфонт. Після того я знаю, що людину кинули в підвал.

Вікторія Балицька, кореспондентка:

- Реабілітаційний центр, з якого втекли усі залежнені, знаходиться в елітному кварталі села Липники, що під Львовом. Віднайти установу непросто. На будівлі немає ні вивіски, ні вказівника.

Дверей у центрі ніхто довго не відчиняв. Однак, поки ми чекали, під'їхав засновник та керівник закладу Дмитро Курченко. Про втікачів він говорить емоційно.

Дмитро Курченко, керівник реабілітаційного центру:

- Здесь вообще произошло разбойное нападение, они с ножом связали служителя, забрали все деньги и убежали.

- Багато грошей забрали?

- Ну, не будем уточнять, забрали те, которые деньги были на питание для ребят.

Дмитро впускає нас до свого приватного реабілітаційного центру закритого типу. Це консультант-сторож, на якого напали втікачі. Владислав розповідає: вночі о пів на третю в двері постукали і попросили піґулку від болю у шлунку. Коли відчинив, на нього напали.

Владислав Бобровський, сторож:

- Зайшло 5 чоловік і почали мені викручувати руки, я опирався спочатку, потім такий був Віталік з Самбора, він витягнув ніж, приставив мені до горла, ну тоді я вже перестав опиратися.

Курс реабілітації у цьому центрі триває 6 місяців. Одночасно тут може долати психологічну залежність до двадцяти п'яти осіб. Кожен клієнт добровільно підписує угоду, яка містить правила закладу. Це наркозалежний клієнт - Юрій. Запевняє: тут ні до кого не застосовують сили. А вчинок втікачів пояснює просто - не витримали ломки.

Юрій Чубаков, пацієнт реабілітаційного центру:

- Это люди, которые были недовольны своей жизнью, их мучило употребление, они, была мысленная зависимость, они не хотели этот путь выбирать, к трезвости идти.

Реабілітолог Дмитро переконує - силоміць ніхто нікого не утримує. А коли хтось з клієнтів у стані збудження - з ним проводять мотиваційні бесіди, а не кидають до підвалу.

- Ну, это наговор. Больше я сказать ничего не могу. Давайте спустимся в подвал.

- А було таке?

- Нет.

- В підвал нікого не закривали?

- Никого.

На підтвердження своїх слів керівник закладу показує підвал.

- Здесь стиральная, здесь гараж хозяйский, у нас ключа от этого нет. Там продукты у нас хранятся, я щас попрошу, вам откроют дверь, вы увидите. Проходите.

Те, що знімальну групу впустили до приватного реабілітаційного центру закритого типу - це майже диво, каже головний нарколог Львівщини.

Мирослава Кабанчик, головний нарколог Львівської області:

- Ці реабілітаційні центри - вони не мають жодної ліцензії, і законодавством це не передбачено. Як надаються ці послуги, якість їх надання, кваліфікація спеціалістів, які надають ці послуги - по суті немає, і ніхто не знає, і ніхто не контролює.

Чи справді знущалися з клієнтів у реабілітаційному центрі - правоохоронці не з'ясовуватимуть. Бо ніхто із втікачів не звернувся до поліції. Напад на сторожа та крадіжка грошей бунтівникам теж зійде з рук. Керівник центру теж не написав заяви на колишніх клієнтів.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код
Такими закладами повинні займатись СБУ
Віталік 30.09.2018, 00:01 ответить
реабілітаційний центр далі існує і то що розказували втікачі правда.
Ігор 29.09.2018, 23:56 ответить

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.