Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 29 березня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Сніг на грузинські голови

5 січня 2016, 19:00
Дата ефіру/події: Вівторок, 5 січня 19:00

Справжню зиму зустріли в сонячному та теплому Батумі. Щоправда, без снігоприбиральної техніки (бо її не мають на балансі міста), а водії на літніх колесах. Усе тому, що для Чорноморського курорту не характерні мінусові температури та сніг. Як впоралися із заметами і чи був сніг радістю, бачила Ірина Винокурова.

Такої зими в Батумі не було з десяток років. Радіють і старі, і малі. А особливо щасливі - туристи. Бо на новорічні свята особливо хочеться снігу.

Та для місцевих водіїв така погода - випробування. І пройшли вони його - з гідністю.

Ірина Винокурова, кореспондентка:

Ось така сніжна зима для Батумі зовсім не звична. Тож більшість тутешніх водіїв їздять на літній гумі. Та попри це аварій ми майже не зафіксували.

Єдині неприємності на дорозі - це застряглі машини, які намагаються вирватися з кучугур.

Давид, мешканець м. Батумі:

Взаимовырчука, друг другу, но резину надо менять, у нас снег мокрый, не то что снег, слякоть, поэтому очень трудно на летней резине.

На заметених дорогах буксують не лише малолітражки, а навіть - потужні мерседеси. Вибратися зі снігу можливо лише завдяки допомозі інших.

А це вже батумське таксі. Правило взимку просте - хочеш їхати - підштовхни.

Теона найближчими днями нікуди не поїде. Але вона все одно щаслива. Бо про сніжну зиму мріяла давно. Жінка, як і більшість грузинських водіїв, не має зимової гуми. Втім, боїться не аварій, а заторів - через сніг.

Теона, мешканка м. Батумі:

У нас много пробок, так что аварии? Не успевают в аварии попасть, очень мы ходим, так что аварии очень редко.

У чому секрет батумських водіїв - як їм вдається їздити по снігу, якого вони майже ніколи не бачать, та ще й на літній гумі без аварій - так і залишилося секретом. Бо в Києві сніг - то завжди стихійне лихо на дорогах. У Батумі ж - майже немає й снігоприбиральної техніки, а місто все одно не зупинилося. Що таке примерзла дорога на власному досвіді довелося відчути й нам. Наш автобус застряг на крижаній дорозі. Година марних спроб вибратися самотужки. Вирвалися лише з допомогою рятувальників із лопатами. А водій весь час зберігав крижаний спокій.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.