Нагадати пароль | Реєстрація
Четвер, 28 березня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

На Львівщині затримали грабіжників - катів

19 січня 2016, 21:35
Дата ефіру/події: Вівторок, 19 січня 21:35

18 годин катувань! У селі Ваньовичах - це Львівщина - троє озброєних розбійників вдерлися грабувати місцевого бізнесмена. Та обминути сигналізацію не змогли. Тоді схопили родича. Його катували півтори доби. Вимагали, щоб сказав, як залізти у дім і де сховані гроші. Чи вдалося розколоти родича?

Підприємець Олег Гентош навіть боїться собі уявити, що могло б статися, якби озброєним автоматом грабіжникам вдалося таки потрапити до будинку. Адже в нього двоє донечок - шестирічна Олександра та дванадцятирічна Настя. Дівчатка так налякані, що ні на мить не відходять від батька. Троє грабіжників з'явилися на подвір'ї о шостій вечора. Перелізли через паркана. Підозрілі сліди побачив родич, який мешкає в цьому ж маєтку.

Микола Сеньків, постраждалий:

- Підходжу, а тут двоє вскакує, і один бере мене за горло, а другий зразу в живіт б'є. Ше до третього, а третій був ще з тамтого боку. Мене схопили і потягнули сюда, в бесєдку, в сауну.

У сауні нападники прив'язали чоловіка до лавки і впродовж вісімнадцяти годин катували. Випитували, як проникнути до будинку, адже він обладнаний сигналізацією.

Микола Сеньків, постраждалий:

- Тут ше навіть кусок скотча ше сє лишив. Спочатку мене так во льожа привязали, отут во до тоїво, за праву руку. Питали про Олега, про склад сім'ї, чи має вдома сина, всяке отаке во. Яку може мати суму коло себе.

Микола розповідає, що йому щосили хотілося закричати, попередити родичів про небезпеку. Утім, злочинці пригрозили розстріляти з автомата всю сім'ю.

- Мені вдалося розвязати руки, а я був в такій куртці грубій. Розшпилив ґудзики і чекав тільки, як мені втікнути.

Але не вдалося. Зниклого дядька почали шукати аж наступного ранку. Коли господар зайшов до сауни - побачив трьох озброєних чоловіків.

Олег Гентош, власник будинку:

- Я там нецензурними словами спитався, шо вони тут роблять. На шо перший мене вдарив в лоб автоматом. Ми почали тут битися.

На крики чоловіка прибігла дружина підприємця. Та Олег зрозумів, що їм не перемогти грабіжників. Тож вирішив дочекатися нагоди і спробувати втекти.

Олег Гентош, власник будинку:

- Вони старалися заламати мене ззаду, але якось не вийшло. І от сюдою відкрив двері. Я вибіг на вулицю. Отут через перила я послизьнувся, штовхнули вони мене, я впав, і звідси я зразу вибіг в село і почав кричати на допомогу.

Дружина підприємця тим часом вже телефонувала до поліції. Жінка каже: найбільше хвилювалася за донечок.

Ірина Гентош, постраждала:

- І кричу до дочки: Настя, закривайте двері на ключ, тому що я боялася, щоби вони не зайшли до хати, а двоє дітей стояло в вікні, спостерігало за тим всім, що сталося. І менша дочка дуже налякалася, почала дуже плакати і труситися.

Грабіжники намагалися втекти полями, та правоохоронці наздогнали їх у сусідньому селі.

- Двох затримали тут. А інший втікав попри школу, до котельні, так як школа. Ми йому навпростець побігли. Зрізали йому кут і за котельнею між будинками його було затримано.

Під час втечі розбійники викинули в канаву автомат, але його виявили полісмени. У затриманих знайшли багато речових доказів.

Віктор Ковташинець, заступник керівника Самбірського РВ поліції:

- Біля них були маски, які вони мали на обличчі, рукавиці, скотч, залишки скотчу, чим зв'язували потерпілого. Зізналися в скоєному, а з якого мотиву вони то зробили - нічого не говорять.

Нині грабіжники за ґратами. Їм загрожує від 7 до 15 років ув'язнення.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код
Не, я конечно понимаю, декоммунизация в стране и всё такое...
Но "полутора суток" - это 36 часов, а не 18.

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.