Нагадати пароль | Реєстрація
Вівторок, 23 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Зворушлива історія волинського Робінзона

19 січня 2016, 22:10
Дата ефіру/події: Вівторок, 19 січня 22:10

Сирота волинська. У морози без даху над головою залишився юнак, якого у Луцьку кличут робінзоном. Йому 24, коли народився - батьки від нього відмовилися. Хлопець працює двірником і винаймати житло не в змозі. Ледь на їжу вистачає. Тож і збудував собі юнак під мостом халабуду. Коли про це дізналося керівництво - оселю наказали знести. Де зараз хлопець? І за що його люблять чужі люди?

Серед кучугур снігу його хатину ледь видно з дороги. 24-річний Тарас сам збудував її якнайдалі від цікавих очей - під мостом. У халабудці розміром 4 на 3 примудрився прихистити таких, як сам, бездомних собаку та ще й 5 котів.

- Зараз я тут накрив, щоб котики могли, щоб не в снігу спали, а тут, щоб тепло їм було.

Півроку Тарас будував власний дім. Стіни - з викинутих людьми фанери й дощок, дах накрив бляхою, а щоб не замерзнути, навіть зробив піч. Так і пережив тут минулу зиму.

Тарас Врублевський, безхатченко:

- Ну, тоді ще було тепло, того року, не така дуже зима була.

Тарас живе в таких умовах, бо більше - ніде. Хлопець ніколи не знав батьків. У трирічному віці від нього відмовилася мати, бо в дитинки знайшли ваду серця. А потім були дитбудинки, інтернати. Півжиття хлопець намагався знайти жінку, що його народила. Та коли вдалося, почув, що він їй не потрібен. Але це лише загартувало Тараса.

Ольга, допомагає Тарасу: 

- В такому положенні люди скочуються. Їх підбирає вулиця, підбирають їх і п'яниці і безпритульні, вони в тій компанії, а потім і наркомани. Ну, дитина бідова, шкода хлопця.

Тарас працює двірником. Так чисто біля будинку не було ніколи - кажуть місцеві мешканці. Тож турбуються про юнака, як про рідного.

Віра Купрієнко, лучанка:

- Просила його сьогодні: Тарасику, зайди, поїсиш, я зварила россольник свіженький. Пообіцяв, зайде.

Ростислава Кавалер, лучанка:

- Дитина дуже працьовита, що не попросиш - все зробить. Такого двірника, як він в нас… перед тим були - розбалувані, не так виконували свою роботу.

Але заробленого Тарасові не вистачає на оренду житла й їжу, тому сирота і вимушений мешкати в халабуді під мостом. Але коли керівництво комунального підприємтва дізналося, як живе їхній працівник, вирішили не допомогти хлопцю, а почали погрожувати! Мовляв, двірник самовільно збудував на їхній території намета. Тож приїхали з трактором - руйнувати його хатину.

Тарас Врублевський, безхатченко:

- Це ж не є рішення - валити і все, і людину викинути на двір. Вони говорять, що правила безпеки, що не можна, що закон якийсь порушив. І вже лякали мене судами, штрафами вже лякали мене.

Чому не допомогли бідоласі у вирішенні житлового питання, в ЖЕКу пояснили так:

Станіслав Потайчук, директор ЖКП №11 Луцька:

- В 2014 році прийшов виконувати функції за професією двірника. Місце реєстрації його було Станіславського, 15А. Що сирота - такої інформації ніхто не давав, сам він не звертався, не підходив. Ні по питаннях житла, ні по тому, що сирота - ніяких вимог не ставив.

У Луцькій міськраді про двірника-безхатька начебто не знали. Тепер, запевняють, на вулиці він точно не залишиться.

Тарас Яковлєв, перший заступник Луцького міського голови:

- Він не може проживати в цій халупі, яку він собі збудував, це в першу чергу несе загрозу для життя його самого, тому ми будемо вирішувати питання, щоби його заселити або в якийсь гуртожиток.

Та значно швидше від чиновників діють звичайні люди. Аби хлопчина не замерз, його прихистила родина. Хай і тимчасово, але тепер Тарас має просторе ліжко, душ і навіть кухню.

Едуард Бондарук, мешканець Луцька:

- Він не бачив ні тата, ні маму, все своє життя прожив в дитбудинку, і 1,5 року прожив практично на вулиці - хлопець абсолютно нормальний, зовсім не п'є, зовсім не курить. Він, між іншим, досить непогано розбирається в комп'ютерах. Він розуміє в програмах, він моїй дочці всі іграшки зремонтував електричні.

Та попри тимчасовий прихисток, до своєї халабуди Тарас навідується щодня - годує чотирилапих улюбленців. І просить підшукати для тварин нових господарів.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код
Как можна связатся с Тарасом.Сообщите контактные даные.
Юлия 25.01.2016, 20:01 ответить
Могу предложить Тарасу комнату в общежитии и работу в г.Киеве, как с ним связаться?
Николай 25.01.2016, 14:22 ответить
Как можно связаться с этим молодим человеком? Очень заинтересовала эта история

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.