Нагадати пароль | Реєстрація
Понеділок, 29 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Дівчинка зі страшними опіками мріє про допомогу

22 січня 2016, 00:15
Дата ефіру/події: П’ятниця, 22 січня 00:15

Як це - жити в постійному болю. Це добре знає маленька Мирося. Шестирічна дівчинка допомагала мамі й сама розпалювала грубу. Тепер у дитини страшні опіки. Попереду - складні операції. Дівчинка з багатодітної родини. Батько помер. Тож на лікування дуже потрібні гроші.

Кожний день - із болем. Постійні перев'язки та вживання препаратів. Шестирічна Мирослава зараз живе в цій лікарняній палаті. В дівчинки - глибокі опіки. 

Мирося - з багатодітної родини. Мама виховує ще шістьох дітей. Більшість із них малолітні. Батько торік помер. Поки жінка в лікарні з донькою, за іншими дітьми доглядають сусіди.

Того дня мати лишила дітей самих у будинку - поралася по господарству. Мирося сама полізла до грубки - допомогти ненці. Тоді й сталося страшне. Жінка раптом почула, як кричить від болю її дитина. 

Віра Кравчук, мама:

- Мирослава спинку попекла, да й сидить на ліжку без одежі, плаче, я теж не могла дивитися на те все, але якось зібралася і на скору подзвонила.

Дівчинку доправили до обласної лікарні. Нині стан Мирослави - стабільно тяжкий, утім, загрози життю вже немає. Кілька разів на день вона отримує сильні антибіотики. А попереду в неї -  5 складних операцій з пересадки шкіри.

Петро Соловей, лікар опікового центру Рівненської обласної лікарні: 

- 20% тіла, але опік весь глибокий, вона горіла в полум'ї, як факел, потенційна загроза для життя зберігається, вся робота для неї впереді, ми тільки перевязки робимо по очищенню від мертвих тканин.

Після смерті чоловіка сім'я живе на соціальні виплати. Щодня на ліки Віра витрачає півтисячі гривень. За найліпших прогнозів, дівчинка буде в лікарні щонайменше три місяці.

- Дитина із соціально незахищеної сім'ї, вони скруту відчувають по забезпеченню медикаментами.

Дівчинці складно розмовляти. Мирося поки не може сидіти. Кожна хвилина в лікарні для дитини - немов вічність. Як ніколи, вона вірить зараз у дива та мріє повернутися до звичайного дитячого життя.

Мирослава, хвора:

- Велику ляльку з білим волоссям.

Катерина Ярова, кореспондентка:

- У майже нерухомому стані Мирослава Кравчук знаходиться більше двох тижнів, і скільки ще триватиме лікування - поки невідомо, найбільше вона мріє, аби її рани швидше загоїлися і вона повернулася до звичайного дитячого життя. А для цього їй необхідні ваші співчуття та допомога.
  
Віра Кравчук, мама Мирослави Кравчук:
Банківський рахунок у ПриватБанку: 4149 4978 5789 5777.
Телефон 066 52 69 668.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.