Нагадати пароль | Реєстрація
Неділя, 28 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Креатив під час епідемії

28 січня 2016, 23:57
Дата ефіру/події: Четвер, 28 січня 23:57

Боїтеся захворіти на грип, втім соромитеся носити медичну маску? Тоді наш наступний сюжет для вас. Захисна пов'язка може бути і красивою, і оригінальною, і навіть модною. Звісно, якщо підійти до її створення з фантазією. Як зробити неповторну маску або ж де її купити, якщо хисту до творчості немає?

До епідемій грипу вже давно готуються не лише фармацевти, а й дизайнери. Іноземні інтернет-сайти рясніють пропозиціями оригінальних медичних масок. Фантазії виробників немає меж. Втім, якщо маєте хист, оригінальну пов'язку можна зробити власноруч. Художниця Анастасія для нас розмалює її на зразок тих, що пропонують у мережі.

Анастасія Олейникова, художниця:

- Стены, обувь, но маски впервые рисую, придумала такой дизайн - мордочки на масках, думаю, будет прикольно. У нас акрил краски, можно обычный дешевый акрил.

Кілька хвилин - і звичайна синя маска стає оригінальним аксесуаром, при цьому своїх захисних функцій не втрачає.

А ось дизайнерка одягу Катерина Сильченко пропонує шити оригінальні багаторазові маски.

Катерина Сильченко, дизайнер:

- Во время эпидемии многие обратились к маскам, многие, во всяком случае, в масcовом транспорте, и это выглядит ужасно, потому что ты сразу думаешь что человек болен, тебе хочется его обойти стороной, поэтому я считаю, что лучше из ничего сделать конфетку и, например, эту маску сделать интереснее, забавнее своими руками.

Для цього потрібно кілька відрізів тканини, резинка та трохи фантазії. І, звісно ж, навички шиття.

- По времени это занимает всего 10 минут, и вот что получилось.

Про тих, хто не має хисту ані до шиття, ані до малювання, вже подбали виробники медичного одягу. У Києві продають багаторазові маски з котиками та свинками.

Олена, продавець:

- Они пользуются популярностью у наших докторов-стоматологов, педиатров, педиатры в основном берут вот такие масочки, детками приятно, и сейчас, в эпидемию гриппа приобретать, они интересные, поднимают настроение.

Ірина Винокурова, кореспондентка:

- Обираючи маску з усього цього розмаїття, головне - памятайте: основне її призначення - саме захищати. Захисною ж є саме така звичайна медична маска. Тому радимо усі красиві та оригінальні варіанти одягати ось так на неї, тоді ви будете і захищені, і відрізнятиметесь від інших.

Аби маска захищала, її потрібно ще й правильно надівати. Лікар-терапевт показує, як це зробити.

Ангеліна Мороз, терапевт:

- Вот здесь есть такая проволочка сверху. Вот эта проволочка идет на нос, вы голубенькой стороной к лицу, обязательно так захватываете подбородок, вот так на ушки, и прижимаете к носу этой самой проволочкой.

Носити весь день одну й ту саму маску також не можна.

Ангеліна Мороз, терапевт:

- Она эффективна в течении двух часов, двух часов, через два часа ее нужно заменить. И самое главное: когда вы в общественном транспорте в этой маске - замечательно, вы пришли на работу - вы ее поменяли.

Викидати використану маску ліпше, загорнувши в пакет, особливо якщо ви хворий. Адже пов'язка вбере в себе всі ваші мікроби. Багаторазову, тканеву, яку надіваєте для захисту від чужих інфекцій, слід прати щодня.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.