Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 26 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Молода мати - жертва страшного грипу - потребує допомоги

10 лютого 2016, 00:58
Дата ефіру/події: Середа, 10 лютого 00:58

Кілька клінічних смертей, три тижні медикаментозної коми та останній шанс на порятунок. Столичні медики вже більше місяця борються за життя киянки Вероніки Малашок. Наприкінці грудня вона потрапила до лікарні через грип. Жінка була на сьомому місяці вагітності, медикам довелося зробити кесарів розтин, аби врятувати донечку. Лікарі називають випадок Вероніки унікальним для України. Та нині молодій мамі потрібна допомога не лише кваліфікованих медиків, а й вас - глядачів Свідка.

Вона вже розуміє, що відбувається навколо. Розуміє, в якому стані й що самостійно не може зробити жодного вдиху. Хоче, але не зможе вимовити жодного слова. Це реанімаційна палата київського міського центру репродуктивної та перинатальної медицини. Ані на крок від Вероніки не відходить її мама. Й лише трьома поверхами нижче, сама у маленькій кімнатці ось ця крихітка - Настя. Це донечка Вероніки. Вона з'явилася на світ завдяки кесаревому розтину. Її життя врятували медики. Вже більше сорока днів вона не поряд із матусею.

Ця історія жахає. Висока температура. Діагноз - грип. Вероніка на сьомому місяці вагітності потрапляє до реанімації. За кілька днів вона вже не може самостійно дихати. Лікарі рятують її дитину. Й вже більше місяця борються за життя самої жінки.

- Сейчас вот искусственные легкие.

Пані Надія розповідає, що легені доньки просто згоріли. Грип закінчився атиповою пневмонією. Вероніка вже пережила кілька клінічних смертей, але завдяки своєму характеру продовжує боротьбу.

Надія Ропотенко, мати хворої жінки:

- Вероника понимает, что мы говорим, но она не говорит и самостоятельно не дышит.

В'ячеслав Камінський, головний позаштатний акушер-гінеколог МОЗ України:

- Просто відмовили легені, вони перестали насичувати організм киснем. Організм почав виснажуватися, ми перевели на штучну вентиляцію легенів.

Нині Вероніка дихає завдяки цьому унікальному апарату. Таких в України лише кілька. Через нього проходить кров жінки, аби насититися киснем.

Руслан Ткаченко, спеціаліст з  питань акушерської реанімації ГУ охорони здоров'я м.Києва:

- Этот аппарат - это фактически искусственные легкие, мембранный оксигенатор. Это моделирование газообмена, который происходит в легких.

15 тисяч гривень. Саме стільки коштує день життя для Вероніки у реанімації. Рідні кажуть, що витратили вже півмільйона, але й цього поки недостатньо. Грошима їм допомагають знайомі, друзі та небайдужі українці.

Надія Ропотенко, мати хворої жінки:  

- Я не в силах сама ее вытащить, нет средств. Я прошу помощи, чтобы дочь осталась жива, вот и все...

Друзі кажуть, що Вероніка сильна. Й не здаватиметься. Але нині їй потрібна ваша допомога. Кожна гривня, п'ять або ж десять дає шанси, що жінка нарешті самостійно зробить ковток свіжого повітря.

Віталій Калатин, друг родини:

- Она три года работала в Красном Кресте, ухаживала за лежачими больными, и поэтому она борется за свою жизнь, вместе с ней борются и врачи, и родственники, и люди, которые нас окружают.

Лікарі не дають жодних прогнозів, але кажуть, що легені відновляться, потрібен лише час. Чекати готова й пані Надія. Каже, що перед Новим роком Вероніка повинна була одружитися. Весільна сукня й обручки чекають на неї вдома. Чекає на мамине тепло та турботу й крихітна Настя.

- Проснулася, боже мой, привет! Бабушка не может около тебя быть, все время бежит к маме, моя лялечка. Бог нам поможет, мамочка выздорвеет, да, моя девочка, да, моя хорошая?

Мати хворої - Ропотенко Надія Степанівна.

Тел. 067 971 68 85.

Карта ПриватБанку 5168 7556 2497 0378.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код
Комментарий удален
Комментарий удален
Комментарий удален

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.