Нагадати пароль | Реєстрація
Четвер, 18 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Допоможіть батькам врятувати життя Андрійкові!

15 лютого 2016, 20:30
Дата ефіру/події: Понеділок, 15 лютого 20:30

Андрійкові усього три рочки, але більшу частину свого маленького життя він провів у лікарнях. Пігулки та болісні уколи - це щоденна реальність цього усміхненого хлопчика.

- Ти любиш їздити до лікарні?

- Так.

- Любиш, як тобі роблять уколи. Та? А де тобі роблять уколи? А ну покажи? Де?

- Тут. Тут роблять, в ручку.

Відразу після народження Андрійкові поставили страшний діагноз. Через патологію жовчних протоків у його печінці не могла виходити жовч.

Галина Курило, лікар Львівської дитячої міської лікарні:

- В Андрія вроджена вада розвитку печінки, атрезія жовчовивідних шляхів, на сьогоднішній день в новонародженому віці була зроблена паліативна операція, яка на сьогоднішній день вже вичерпана. Його власний орган вичерпав свої можливості, і він перестає працювати.

Щодня Андрійкові стає гірше. Животик роздувається через слабкість печінки. І шкіра все більше жовтіє. Та родина знаходить свої способи обігрувати загрозливі симптоми. Щоб зовсім не впасти у відчай.

- Як Андрійко себе називає? Як? Котік? Чи як?

- Котик.

- А який котик? Рижик?

- Рижий котик.

- А ти хочеш бути білим котиком?

- Білим котиком? Звичайно.

Маріанна Свірнюк, мати хворого хлопчика:

- Печінка давала збої. І в останній період все частіше і частіше. Постійно потрібно було госпіталізовуватися, звертатися в лікарню, і от в жовтні нам сказали, що вже потрібна пересадка.

Пересадити малюкові кусочок органу від матері готові у бельгійській клініці Сен Люк.

Галина Курило, лікар Львівської дитячої міської лікарні:

- Не зробити трансплантацію Андрію - то печінкова недостатність в нього може наступити в будь-який момент і медикаментозними засобами ми вже не зможемо йому допомогти. Єдиний засіб - це трансплантація.

Батьки Андрійка у відчаї! Вони можуть втратити дорогу "іскорку" своєї сім'ї. За операцію потрібно заплатити аж три з половиною мільйони гривень.

Олег Свірнюк, батько хворого хлопчика:

- Ця сума для нас, як для звичайної середньостатистичної сім'ї в Україні, є непідйомна. Ми робимо насправді багато. Але по даній, що ми зібрали, сумі - насправді вона навіть не 25 відсотків від того, що нам потрібно.

Маріанна Свірнюк, мати хворого хлопчика:

- Це єдиний шанс йому жити в цьому житті, і я переконана в тому, що ми мусимо дати йому цей шанс на життя. Тому що дитина повинна жити повноцінно, дитина повинна піти в школу.

Сім'я Свірнюків робить усе можливе для збору коштів для Андрійка - розклеюють оголошення на паркани, звертаються до заможних людей. Та до повної суми ще далеко.

Олег Свірнюк, батько хворого хлопчика:

- І ви ніколи не знаєте, що можливо, ви зараз допоможете цій дитині, а в майбутньому вона буде чи лікарем, чи пожарником. Вона допоможе так само вам. І це звертаємся до вас з проханням допомогти нам.

- Може, ти будеш на крані працювати?

- Нє. А водійом великої машини не хочеш бути? Отакої? Будеш?

- Так.

- Будеш водійом, добре.

Олег та Маріанна мріють, щоб їхній син виріс, обрав професію та створив власну сім'ю. Чи буде у Андрійка те, що є в усіх нас - життя - залежить від нашої здатності співчувати та допомагати. Кожна гривня - це вклад у просте людське щастя цього малюка.

Карта Приватбанку

4149  4978  5716  8548

Свірнюк Маріанна Володимирівна (мама)

066 300 29 89.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код
Комментарий удален
Комментарий удален
Комментарий удален
Комментарий удален
Комментарий удален
Комментарий удален

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.