Нагадати пароль | Реєстрація
Понеділок, 6 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Дивні смерті російських спортивних функціонерів та міжнародний допінговий скандал

15 лютого 2016, 23:11
Дата ефіру/події: Понеділок, 15 лютого 23:11

Загадкові смерті в російському антидопінговому агентстві! Третього лютого помер колишній голова виконавчої ради організації - В'ячеслав Синьов. Причини його смерті не повідомляли. А вчора від інфаркту в 50 років помер екс-виконавчий директор - Микита Камаєв. За словами очевидців, він якраз бігав на лижах, а потім, прийшовши додому, відчув біль у серці. Швидка чоловіка так і не встигла врятувати.

Допінговий скандал із російськими легкоатлетами набирає обертів, а колишні керівники антидопінгового агентства несподівано помирають у Росії. Менш як два тижні тому не стало колишнього голови виконавчої ради В'ячеслава Синьова. Вчора від інфаркту в 50 років помер директор Микита Камаєв... 

Розслідування корупції в Міжнародній асоціації легкоатлетичних федерацій почалося ось після цього німецького документального фільму. Його провело Всесвітнє антидопінгове агентство ВАДА і з осені минулого року почало публікувати звіти, які доводять, що легкоатлети по всьому світу систематично вживають стимулятори. Та найбільшу увагу ВАДА привернула російська антидопінгова лабораторія, яка, згідно з висновками агентства, працювала під кураторством ФСБ і махлювала з допінг-пробами. А покривав все це екс-президент асоціації легкоатлетичних федерацій сенегалець Ламін Діак. 

Після скандалу російських легкоатлетів відсторонили від всіх міжнародних змагань. Швидше за все, вони пропустять й Олімпіаду-2016.

Віталій Мутко, міністр спорту Росії:

- Факты не доказаны, какие-то обвинения там, что кто-то что-то решал. Но фактов нет. Дальше там рекомендовано Интерполу продолжать расследование. Но это же не у нас уголовное дело. А против президента асоциации легкой атлетики.

У Росії змінили керівництво Всеросійської федерації легкої атлетики. У відставку пішло й керівництво антидопінгового агентства РУСАД. Серед звільнених - і Микита Камаєв, який не міг не знати, що відбувається в лабораторіях. Утім, навіть після звільнення він заявляв, що Росія не причетна до скандалу.

Микита Камаєв, виконавчий директор РУСАД:

- Все претензии у РУСАДа, где оно обвиняется в сокрытии, взятии денежных средств, выходу рос. спортсменов чистыми, как выражаются авторы фильма за рубеж, все эти факты не имеют под собой никакой основы.

Зараз світова атлетика переживає тяжку кризу. Згідно з другою доповіддю ВАДА, Міжнародна асоціація легкоатлетичних федерацій, зокрема і її чинний голова британський лорд Себастьян Коу знали про масштаби вживання допінгу і приховували це.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.