Нагадати пароль | Реєстрація
Субота, 4 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Цинічна афера з квартирою небіжчика в Києві

19 лютого 2016, 00:50
Дата ефіру/події: П’ятниця, 19 лютого 00:50

Дарча на квартиру... з того світу. Пенсіонер відписав трикімнатну оселю через три дні після своєї смерті. Наша Ірина Винокурова упіймала буквально за руку жінку, яка намагається привласнити собі чужі квадратні метри на столичні Оболоні. І найприкріше, що у цій шахрайській історії замішані правоохоронці.

Неля Олександрівна веде нас до обшарпаної трикімнатної квартири. Тут сам мешкав її двоюрідний брат - Олег. Чоловік родини не мав і останні роки пив. На порозі нам не раді.

- Выходим, выходим!

Молода жінка називається новою власницею квартири.

- Документов при мне нету, я не ношу с собой.

- У нее никогда ничего нету.

- Это ваша квартира?

- Моя квартира.

Перед очима вантажники звільняють квартиру від усього, що в ній було. Неля Олександрівна каже - два тижні тому в цій кімнаті, заваленій мотлохом, знайшли тіло її брата. А вже за кілька днів тут з'явилася псевдо-власниця. Чому тут хазяйнує - не каже.

- Я ничего рассказывать не буду, и харе снимать.

Викликаємо поліцію. Правоохоронці слухають родичів покійного власника квартири.

- Заезжает эта женщина, которая представилась хозяйкой квартиры, и начинает вывозить вещи, уже три дня вывозятся вещи.

Поліції жінка документів теж не показує. Вони викликають підмогу. І вже оперативникам псевдо-власниця демонструє начебто копію дарчої, написаної через 3 дні після того, як у квартирі знайшли тіло. Причому документ укладений не в Києві, а у Миколаєві приватним нотаріусом. Тож зараз квартиру вирішують знову опечатати.

- Зараз опєчатаєм і закриєм, опишем.

- І ніхто не має права туди заходить?

- Ну звичайно, не має права. Без дозволу слідчого не має права ніхто.

Та оперативникам телефонує слідчий і... забороняє це робити! Далі - більше. Повідомляє по телефону - хазяйнувати в квартирі жінці з явно підробними документами дозволив саме він.

- Він каже, що він дав дозвіл на вхід до цієї квартири згідно там якимось документам.

- Хто дав дозвіл? Слідчий?

- Кажуть що так. Що вона надала там якісь документи.

- Як прізвище цього слідчого?

- Богайчук.

Чому слідчий Оболонського райуправління Богайчук дозволяє жінці хазяйнувати у спірній квартирі - загадка. За законом, житло ніхто не має права чіпати, поки іде розслідування загибелі власника. Втім, оперативники виявилися безсилими. Оглянувши коридор, вони йдуть. А так звана нова власниця - залишається. Сусіди кажуть - їм вона представляється цивільною дружиною 57-річного власника оселі. 

- Ето яка-то подстава, 100%, потому шо ми не відєли жену.

- А кто к нему ходил?

- Никто.

А ось слідчий чомусь повірив їй на слово. І навіть на упізнання знайденого у квартирі тіла запросив не родичів, а її. Жінка заявила - це не Олег. Бо тоді хто ж подарував їй квартиру.

Неля Олександрівна, родичка власника квартири:

- Второго числа санитары вынесли разложившееся тело, разложившееся, он был уже мумия. А 4 февраля ей он сделал дарственную.

За однією з її версій, Олег зараз в АТО, за іншою - на заробітках на Львівщині. Втім, зв'язку з ним немає. Родичі та сусіди чоловіка певні - квартиру самотнього чоловіка хочуть привласнити шахраї. І швидко продати. А слідчий - цьому сприяє. Тож, ймовірно, є частиною схеми. Бо такі суттєві порушення не помічати він просто не може. Взяти на контроль цю справу ми попросили Оболонську прокуратуру. Там кажуть - вимагатимуть, аби на проблемну квартиру якомога швидше наклали арешт. Тим більше, що вже відкрите кримінальне провадження за шахрайство та ще одне - за фактом вбивства власника оселі.

Віталій Котляров, заступник прокурора Київської місцевої прокуратури №5:

- Ми будемо ініціювати перед судом накладення арешту на цю квартиру. В кримінальному проваджені було встановлено, що зазначеній громадянці від Капітонова було надано 3 довіреності на виконання певних дій із зазначеною квартирою. Зазначена квартира на підставі вказаних довіреностей була нею відчужена, і відчуження відбулось вже після знайдення трупа Капітонова.

Офіційний коментар щодо дій слідчого ми чекаємо і від Оболонського райуправління поліції. Втім, як нам стало відомо, після розголосу справу передали іншому слідчому. Свідок і надалі стежитиме за цією ситуацією.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код
28.03.2016 риэлтор Людмила (096) 4401957 , (095) 6049103 показывает и продаёт квартиру. Объявления на различных сайтах.
По телефону говорит, что "муж" в длительной коммандировке в Николаеве, приехать не может.
Ни полиция, ни прокуратура ничего не делают.

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.