Нагадати пароль | Реєстрація
Четвер, 16 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Кому вигідний скандал навколо Куренівського зообазара?

20 лютого 2016, 00:34
Дата ефіру/події: Субота, 20 лютого 00:34

Знищити не можна - модернізувати? У Києві не вщухають пристрасті навколо Куренівського зооринку, відомого в народі як "птичка". Активісти вимагають закрити базар. Чому? І як на це реагують чиновники?

- Мягкий, попробуй. Да что ты боишься?

Для Сонечки Куренівський базар ліпший за зоопарк. Тут на пташок і тварин можна не лише подивитися, а й потримати.

Світлана, продавець:

- Здесь все приходят, дети радуются - рыбки, черепашки, котики, собачки.

Та днями під Київраду вийшли активісти. Вимагали закрити так звану "птичку". Мовляв, там катують тварин! Звірі мерзнуть і голодують. Та торгівці на базарі кажуть: такі звинувачення - абсурд. Бо жорстоко поводитися з чотирилапими їм просто невигідно.

Дмитро, продавець:

- Прежде всего - это живой товар, а живой товар - это деньги. Никто не хочет потерять хоть копейку денег, если это животное умрет.

А лампи в боксах із гризунами, виявляється, не лише для освітлення. Це - ще й батарея.

Людмила, продавець:

- Руки можно погреть. Когда зимой холодно, тут можно реально нагреть руки.

Ветеринар на базарі раз на тиждень перевіряє у продавців всі потрібні документи.

Петро Базильчук, ветеринарний лікар Куренівського базару:

- Довідка видається державною ветеринарною службою, що вони перевірені. Але, незалежно від того, я перевіряю ще раз цих тварин. 

Тож хто і навіщо хоче закрити "птичку"? У керівника Куренівського базару свої домисли.

Петро Муцький, керівник Куренівського базару:

- Рейдерские действия какие-то происходят, которые направлены в первую очередь не так для защиты животных, как для того, чтобы сменить руководство либо закрыть вообще рынок и на его месте что-то другое построить.

Чоловік без особливих зусиль з'ясував, хто ж був ініціатором акції під Київрадою.

Петро Муцький, керівник Куренівського базару:

- Некоторые люди находятся в розыске, но это не мешает им по интернету курировать эту информацию. Они создают проблему, скажем, такими митингами: Запретим работу, запретим стройку. А потом приходят и просят деньги, чтобы снять эту проблему с повестки дня.

У Київраді ж до пікетувальників таки дослухалися і пообіцяли розібратися. Там створили робочу групу, яка має вивчити умови утримання тварин на Куренівському базарі. Та вже зараз можуть з впевненістю сказати, що просто закрити єдиний столичний зообазар - не вихід.

Олександр Бродський, керівник комісії Київради:

- Як з того фільму: Птічку жалко. Отаким мечем: дозволити чи заборонити, я вважаю, як голова комісії, недоцільним. Тому нам треба привести просто до європейських стандартів функціонування даного ринку.

Чиновник переконаний, що знищення "птички" ще більше загострить проблему і торгівля тваринами стане безконтрольною.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код
Если директор наводит справки о протестующих проив его рынка смерти,вместо того,чтобы изучить правила содержания животных и правила торговли ими,то это говотит о том , что рынок ему не нужен.Можно закрывать.
Оля 24.02.2016, 20:39 ответить
Как же еще могут рассуждать люди,делающие деньги на последних вздохах замученных ими животых.Им и в голову не приходит,что люди могут защищатьтех,кто не может за себя постоять и даже не может поблагодарить за это.У торгашей одна мысль-безкорысто никто не будет возмущаться.Каждый судит по мере своей испорченности.У барыг нужго отобрать право торговать животными.Никогда они ничего не изменят на этой живодерне.
Авва 21.02.2016, 11:48 ответить

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.