Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 26 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Допоможіть створити диво для Аліси!

29 лютого 2016, 23:47
Дата ефіру/події: Понеділок, 29 лютого 23:47

Їй лише три з половиною місяці від народження, а вона ще не бачила життя поза межами лікарні. В маленької Аліси рідкісне генетичне захворювання крові. Дівчинці необхідна термінова пересадка кісткового мозку. Погодилися на це італійські лікарі, але операція дуже дорога. Як допомогти крихітці?

Цій блакитноокій принцесі Алісі лише три з половиною місяці. Однак погляд у неї - як у дорослої. Дівчинка уважно розглядає кожного, хто приходить до неї в гості.

- Алисочка, в камеру смотришь? Не зря папа говорит, что ты будешь актрисой, да?

Аліса народилася цілком здоровою дівчинкою. Втім, у два місяці чергові аналізи просто ошелешили її батьків. У дитини - критичні показники: її треба терміново реанімувати.

Вікторія Шевчук, мати хворої Аліси:

- Решили сделать анализ крови ей, в тот же вечер забрали ее в реанимацию, потому что показатели крови были критические просто, врачи говорили - несовместимые с жизнью, когда мы ехали в скорой, я вообще не могла понять, что происходит.

Після низки складних аналізів лікарі виявили у Аліси рідкісне генетичне захворювання крові.

Ольга Сич, лікар-онкогематолог Охматдиту:

- Тяжелое генетическое заболевание - гемоцитарный лимфогисцитоз, это заболевание встречается один случай на 50 тысяч новорожденных, у нее есть такой ген, такая поломка, что ее собственная селезенка, печень ее же клетки пожирают.

Відтоді, як встановили страшний діагноз, Аліса на лікуванні в Охматдиті. Крихітка мужньо перенесла вже кілька курсів високодозової шкідливої хіміотерапії.

Вікторія Шевчук, мати хворої Аліси:

- Слава Богу, что пока еще все так, но, конечно, препараты токсичные очень, она потеет, у нее понижается температура, через час повышается, она плачет. Она не может понять, что проиходит, ребенку очень тяжело.

Єдине, що може врятувати життя Аліси - пересадка кісткового мозку від неродинного донора. А в Україні таких операцій не роблять. Прийняти крихітку погодилась італійська клініка. Та на лікування потрібна величезна сума - 158 тисяч євро! Для простої харківської родини це - непосильні гроші.

Вікторія Шевчук, мати хворої Аліси:

- Итальянская клиника выствила нам счет 158 тысяч евро. Мы живем в съемной квартире, работает только муж, те сбережения, что были, ушли в первый месяц, само дагностирование дорогое, бесконечные анализы.

Звістка про хворобу донечки стала справжнім ударом для родини Шевчуків. Адже їм уже довелося пережити втрату дитини. Три роки тому помер через місяць після народження їхній синочок.

Вікторія Шевчук, мати хворої Аліси:

- Доця очень долгожданная, очень любимая, после первой трагедии, когда она родилась - это было безумное счастье.

Тож не лишайтеся байдужими, допоможіть блакитноокій Алісі ступити свій перший крок і вимовити своє перше слово.

- У нас очень, очень сильная дочечка, она борется с болезнью, но без дорогостоящей операции она не справится, я очень прошу людей помочь, чтоб у нас росла здоровая красивая девочка.

ПРИВАТБАНК
Номер карты: 5168 7553 7524 7513 (грн)
Шевчук Виктория Павловна (мама)
р/с 29244825509100
МФО 305299
ОКПО 14360570
Тел. 093 393 27 28.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.