Нагадати пароль | Реєстрація
Четвер, 16 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

На Закарпатті цигани напали на швидку допомогу

2 березня 2016, 00:09
Дата ефіру/події: Середа, 2 березня 00:09

Закарпатські роми закидали швидку камінням. Інцидент стався у Великому Березному. Лікарі прибули на виклик до маленької дитини. Але в селищі їх зустріли войовниче. Лікарі у прямому сенсі тікали від розлюченого натовпу й заявили, що відмовляються їздити на виклики до ромів.

Швидка мчала в село Велике Березне за викликом до маленької дитини. Коли майже прибули на місце, побачили на вулиці два десятки ромів. Лікарі подумали, що люди хочуть показати їм дорогу, проте на думці в натовпу було зовсім інше.

Леонід Ходанич, лікар Великоберезнянської станції медичної допомоги:

- Хлопці з ромського населення перекрили своїм автомобілем і почали угрожати. Кричати, нецензурщину виражати. І ми не змогли виїхати на виклик. Коли кинули камінь у швидку допомогу, ми розвернули машину.

Агресивні мешканці почали переслідували швидку, але згодом відстали.

Іван Юричко, водій швидкої допомоги:

- Хотіли влучити в лобове скло - просто попали в радіатор. Хотіли повибивати бокові стікла, позривати дзеркала.

Коли медики переконалися, що переслідувачів немає, поїхали таки до хворої дитини. Вирішили ушпиталити її. Вже коли приїхали до лікарні, почали рахувати збитки. На швидкій - купа ум'ятин, пошкоджений радіатор. Керівництво станції швидкої допомоги звернулося із заявою про інцидент до поліції. Слідчі вже знають причину агресії циган.

Володимир Кулик, керівник Великоберезнянського РВ поліції:

- Було встановлено осіб ромської народності, які були у стані алкогольного сп'яніння. Мотивуючи тим, що несвоєчасно приїхала швидка на виклик, вони були обурені тим результатом і пошкодили даний автомобіль.

Роми повністю підтверджують версію правоохоронців.

- А хто машину ламав? 

- Не ламали.

- Там їх повно було. Може, там всякі п'яні.

- А хто був п'яний?

- Я була п'яна, она була і хлопець п'яний був, і всі побігли.

Це вже не перша атака на медиків у Закарпатті. Лікарі скаржаться, що кожен третій виклик у ромське поселення - безпідставний, машини часто хочуть використовувати як таксі. Тож фельдшери вже відмовляються їздити до таких поселень без охорони.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.