Нагадати пароль | Реєстрація
Четвер, 9 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Як захистити автівку від угону

5 березня 2016, 00:17
Дата ефіру/події: Субота, 5 березня 00:17

Злодії не дрімають! Кількість викрадень автомобілів в Україні зростає загрозливими темпами. Машини "йдуть" від власників і вдень і вночі, зі стоянок супермаркетів, з дворів під будинками. Злочинці діють нахабно та зухвало. Машини цуплять і у відомих людей, і у звичайних громадян. Лише за два місяці 2016 року полісмени зареєстрували 722 викрадення. Майже половина з них - у Києві. 

Найбільшим попитом серед автовикрадачів користуються Тойоти, Хонди, ВАЗи, Лексуси, Мерседеси. Невже автовласникам не можна знайти управу на злодіїв? Спеціалісти з захисту машин переконують - вихід є.

Віталій, менеджер станції техобслуговування автомобілів:

- Угонщики, которые располагают малым промежутком времени для угона авто и видят, что автомобиль оборудован несколькими средствами, он хоть и вскрывается, но требует какое-то время, и соответственно выпадает из поля зрения, и переходят на более легкую добычу.

Встановлювати сигналізацію навіть на нове авто з салону - обов'язково, адже штатна система захисту не забезпечить спокою власнику. Самий простий і дешевий спосіб - сигналізація. При пробі проникнення спрацює гучна сирена. Такий захист обійдеться до 5 тисяч гривень. Є й сучасні розробки.

Наталія, співробітник фірми з автобезпеки:

- Есть сигнализации, gsm связь. Это сигнализации, которые управляются с мобильного телефона. Какие уведомления: открытие-закрытие, где находится автомобиль, то есть можно посмотреть по карте. Такая сигнализация стоит где-то в районе, с установкой, в районе 8-10 тысяч.

Крім сигналізації спеціалісти радять обладнати машину ще й транспондерною системою захисту. Це спеціальна електронна мітка, як правило у вигляді кредитної картки.

Віталій, менеджер станції техобслуговування автомобілів:

- Находясь в кармане, она дает понимание автомобилю, что мы на месте и все хорошо и можем эксплуатировать автомобиль. При ее отсутствии автомобиль может или заглохнуть, или в соостветствии с програмными настройками может не заводиться.

Не слід відкидати і механічні способи захисту, так звані блокатори. Вони фізично унеможливлюють рух.

Наталія, співробітник фірми з автобезпеки:

- Он блокирует механизм коробки передач, предназначен для установки как на автомобили с механической коробкой, так и автомат и тип-троник, то есть можно подобрать, это модельный замок, и подобрать под каждый вид автомобиля.

Є й спеціальні хитрощі. Таємна кнопка. Спеціалісти з безпеки переконують: такий спосіб - найнадійніший, адже якщо злодій не знає, де саме знаходится перемикач - завести машину нереально.

Віталій, менеджер станції техобслуговування автомобілів:

- Нам для этого нужно провести некоторые манипуляции - нажать на какую-то хитрую кнопочку, спрятаную где-то под сидением, под торпедой, или на кнопочку включения противотуманнных фар.

Як показує статистика, якщо зловмисник не зміг впоратися з охоронною системою автомобіля за п'ятнадцять хвилин, то він свою затію просто кине. Цей факт підтверджують і фахівці. Тож чим більше рівнів захисту матиме ваша машина, тим менше шансів у злодія її поцупити.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код
Ставьте американскую Ravelco. Тогда своим ходом машину никак не угонят.

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.