Нагадати пароль | Реєстрація
Вівторок, 14 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Парижу загрожує рекордна повінь

8 березня 2016, 22:28
Дата ефіру/події: Вівторок, 8 березня 22:28

Французька столиця ризикує піти під воду разом з Ейфелевою вежею і Єлисейськими полями! В Парижі готуються до повені сторіччя. Наскільки велика загроза і як люди намагатимуться дати відсіч природі в разі, якщо рівень води в річках зросте на 8 метрів? Адже саме стільки прогнозують метеорологи.

Це кадри 1910-го року. Страшна повінь, коли Сена вийшла з берегів, затопила третину Парижа. Рівень води тоді зріс на 8,5 метрів. Тисячі людей евакуювали і лише дивом ніхто не загинув. Втім, упродовж кількох місяців під водою були станції й тунелі метро, каналізація, цілі квартали міста. А люди жили без питної води. І ось нині - повінь століття в Парижі може повторитися. Синоптики й екологи прогнозують її вже цьогоріч. Кажуть, обсяг збитків може сягнути 30 мільйонів євро! А постраждають під час негоди до одного мільйона людей.

Мішель Кадо, комісар поліції:

- Ми перевіряємо, чи готові ми до такого удару стихії. Це комплексне питання - куди і як евакуювати людей, як доправляти допомогу. Нині ми на папері прораховуємо все. А під кінець тижня розпочнемо масові навчання.

Що робити, якщо вода дійде до Єлисейських полів та інших візитівок Парижа? Якщо двомільйонний мегаполіс буде паралізований, а люди залишаться без світла й зв'язку? Після Великого потопу 1910-го дно Сени поглибили, підняли мости. Втім, проблема в іншому.

Мішель Кадо, комісар поліції: 

- Населення Парижа не зовсім розуміє ступені ризику. Люди не готові до евакуації на невизначений термін, тяжко передбачити всі можливі варіанти. А ризик таких підтоплень зберігається на найближчі кілька років.

Французам допомагають прорахувати всі сценарії водяної катастрофи й вберегти людей від трагедії колеги з 87 країн світу. Вже за кілька днів у навчаннях подолання масштабної повені в Парижі візьмуть участь фахівці з Бельгії, Іспанії, Італії та Чехії.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.