Нагадати пароль | Реєстрація
Четвер, 28 березня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Мати-наркоманка з Харкова ледь не занапастила малюка

12 березня 2016, 00:53
Дата ефіру/події: Субота, 12 березня 00:53

У Харкові мати-наркоманка залишила вдома маленького хворого сина. Хлопчик ледь не загинув у пожежі. Його врятували дивом, коли малюк вже не подавав ознак життя. Що зараз із хлопчиком? І чи повернуть його горе-матері?

Сусіди помітили полум'я у квартирі на третьому поверсі. Викликали пожежників і попередили - там може бути дитина! У густому диму хлопчика знайшли навпомацки - непритомний, він лежав серед лахміття. 

Ігор Лебідь, командир пожежного відділення:

- Ребенка вытащили сюда, на воздух. Положить его некуда, поэтому я его положил сразу в пожарную машину. Там ровная сидушка. Послушал - ребенок не издавал ни звука. Руки-ноги висели, глаза закрыты.

Ігорю спочатку здалося, що вже запізно. Та рятувальник не здавався!

Ігор Лебідь, командир пожежного відділення:

- Вдохнул 4 раза ему воздуха - так, чтоб живот надулся. Тишина. Потом 12-15 раз надавил на грудную клетку. Потом снова сделал вдохи, раза два. И после этого он начал хрипеть и подергиваться.

5-річного Ярославчика доправили до лікарні. Коли вогонь у квартирі загасили, на згарищі з'явилася мати. У знищеній оселі жінка перебирає речі. Побачивши журналістів, ховається.

- Девушка, я не разрешаю! Я не буду! Не надо снимать!

Зрештою жінка потроху розповідає. Її звуть Вікторія. Сина й раніше залишала самого вдома. Цього разу пішла по продукти. Запевняє - дитина ніколи не бешкетувала. І переконана - лиха наробила електрика.

- И все-таки вы считаете, что все от люстры началось, да?

- Ну, ддда, не поджег с дивана. Я думаю, что люстра. Пожарные мне не озвучили версию.

Утім, пожежники технічну версію спростовують. Вважають, що то був "людський чинник" - хтось залишив у квартирі щось горіти.

Ігор Лупандін, помічник керівника Держслужби з надзвичайних ситуацій у Харківській області:

- Это версия, связанная с неосторожным обращением с огнем, это человеческий фактор: предварительно - мама этого мальчика, и в том числе ее сожитель. Это одна версия. И вторая - в том числе и связанная с приготовлением определенных препаратов наркотического действия.

Сусіди підтвердили: жінка - наркоманка і стоїть на обліку. 

Костянтин Шеремет, оперуповноважений Національної поліції в Харківській області:

- Она является матерью-одиночкой. Биологический отец погиб в прошлом году. Его смерть также была связана с употреблением наркотиков.

Сусіди скаржаться: родина отруює життя всьому під'їзду. 

Тетяна, свідок:

- Это чистый запах ацетона. Абсолютно везде. Окно над окном, оно у нее постоянно открыто, оно у нее открыто и зимой, и летом - и начало тянуть. И постоянно в квартире шум, постоянно маты, маты благие.

- Малыш плачет?

- Малыш плачет. Он даже не разговаривает.

Вже в лікарні з'ясувалося: малюк - аутист! Тож під час пожежі навіть не міг покликати на допомогу. Правоохоронці розпочали розслідування проти жінки - за злісне невиконання материнських обов'язків. Імовірно, Ярославчика в неї заберуть. Як і старшого - 10-річного - сина. Нині хлопчика виховує тітка.

Вікторія, мати постраждалої дитини:

- Я буду бороться за своего ребенка. Ннневажно... у всех бывают ошибки. И это единственное, что у меня есть в жизни.

Ярослав досі в реанімації - в нього тяжке отруєння чадним газом. Лікарі запевняють: загрози життю дитини немає, утім, одужання буде тривалим. За цей час слідство має вирішити - чи гідна мати виховувати сина?

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.