Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 19 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

На Київщині загинула породілля

23 березня 2016, 21:03
Дата ефіру/події: Середа, 23 березня 21:03

"Свідок" кілька тижнів тому розповідав про жахливий медичний скандал на Київщині. Там після пологів померла породілля - Оксана Філюшина. Броварські медики не змогли діагностувати в жінки розрив апендикса. Та як виявилося, одна з лікарок, яку родина Оксани звинувачує в її смерті - має темне минуле! Кілька років тому на Миколаївщині її пацієнтка й немовля теж загинули. А медик - швидко переїхала у Бровари.

Оксані Філюшиній було 36. Її чоловік і досі не вірить, що дружини немає серед живих. Оксани не стало першого весняного дня.

Олександр Філюшин, чоловік загиблої Оксани:

- С такой болью адской 10 суток жить - не каждый мужик це перенесе.

Ми вже розповідали трагічну історію Оксани. Жінці на восьмому місяці вагітності у Броварській центральній лікарні не могли діагностувати розрив апендикса! Її лікували від панкреатиту та кістоми. 10 днів Оксана терпіла жахливий біль і передчасно народила дитину. Вже в критичному стані пацієнтку доправили в Київ. Операція тривала шість годин, утім, серце Оксани не витримало... В жінки залишилося двоє діток. Донечка Ганночка, якій лише місяць. Та дев'ятирічний син.

Ніна Старонова, мати загиблої Оксани:

- Він її дуже... Він зараз її любить. Він підходить до портрета, цілує маму і бажає їй доброї ночі. Да, я вважаю, що вони вбили дитину. Вони залишили двоє діток без мами, вони залишили чоловіка. Щаслива сім'я була.

Родичі Оксани певні - її вбили броварські медики.

- Я вас прошу не знімать.

- Як не знімать?

- Ну от так, я не преступник.

Це Людмила Гандзюк - завідувачка відділення патології вагітних - категорично заявила: вона і її колеги у смерті Оксани не винні.

Людмила Гандзюк, завідувачка відділення патології пологового відділення Броварської Центральної районної лікарні:

- Чого вона померла?

- Подождіть, вона в нас вмерла?

- Чому в обласній лікарні їй поставили діагноз, а у вас не змогли?

- На то вони і обласна лікарня! Що ви до мене вчепились? Ми відправили її з кістомою, раз нам сказали в обласній відперти, ну відправить з кістомой. Вони її тоже крутили, ви думаєте, поставити діагноз просто? Да зібрать інтерв'ю - ето дуже просто.

Виявляється, гостру на язик лікарку Людмилу Гандзюк знають не лише на Київщині. Це - Рита Беженар із Миколаївщини. 2010-го під час пологів у Баштанський районній лікарні померла її єдина донька Катерина. Немовля теж не врятували. Лікарем була та сама Людмила Гандзюк.

- Помните, Гнадзюк працювала у вас така?

- Як людина - хороша, отзвивчива, нічо сказать не можу.

Рита Беженар, мати загиблої Катерини:

- А у вас ще є діти?

- Немає, в мене тепер і внуків не буде.

У шість з половиною місяців вагітності в Катерини почалися проблеми з нирками. Людмила Гандзюк заспокоїла - нічого страшного. Та вночі жінці раптом стало зле. Піднялася температура. А на ранок - почалися перейми. Утім, гінеколог вирішила - Каті не треба зараз народжувати. А варто зберегти дитинку хоча б до семи місяців.

Рита Беженар, мати загиблої Катерини:

- Коли вона сказала, що я не відчуваю, що дитинка шевелиться, вона їй сказал - то вона втомилась і відпочиває. В неділю вечером їй стало погано, і аж в середу вечером її взяли в родзал. Людмила Іванівна вийшла й сказала - дитинка родилася мертва. Хлопчик. Він вже не дихав. А з Катею все в порядку.

А вже за півгодини в Катерини відкрилася кровотеча. Санавіація доправила породіллю в Миколаїв. Утім, жінка - померла... Коли Катю ховали, Людмили Гандзюк уже не було в місті. Вона швидко розрахувалася з лікарні.

Рита Беженар, мати загиблої Катерини:

- А потім я узнала, коли Катя впала в кому, вона не дзвонила, нічо не дізнавалася. Вона вже розрахувалася з лікарні і поїхала в Київ.

Єдина донька Рити Беженар померла шість років тому. І за цей час жінка не зверталася до суду. Утім, коли почула, що на Київщині померла породілля Оксана Філюшина, і що жінку лікувала Людмила Гандзюк - просто не змогла мовчати.

Рита Беженар, мати загиблої Катерини:

- Коли я дізналася про сюжет, що померла жінка, я просто була шокована, що вона, Людмила Іванівна, завідує відділенням патології.

Cпеціальна комісія МОЗу вчора закінчила перевірку у Броварській центральній лікарні - за фактом смерті Оксани Філюшиної. Та її результати поки не розголошують. Тож поки Людмила Гандзюк і далі працює та приймає пологи.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код
Здравствуйте,я сама лично рожала у Людмилы Ивановны!Беременность проходила очень тяжело,вела меня тоже Людмила Ивановна.Я ей очень благодарна,роды начались преждевременно,в три часа ночи.Я ей позвонила и она примчалась сразу же,все время была рядом,успокаивала.В итоге родилась девочка,родила сама,без единого разрыва,роды первые.Все хорошо,нам уже почти два годика))) Большое спасибо Людмиле Ивановне!
Ник 11.01.2019, 12:03 ответить
Я прочитав текст, тепер дуже переживаю за свою жену і дитину, бо імено Людмила Гадзюк зараз веде її що краще зробить.
Богдан 30.09.2018, 19:53 ответить
К другому переходите геникологу, не рожайте у этой бабы...
Комментарий удален
Комментарий удален

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.