Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 26 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

У Києві вводять заборону на шашлики

30 березня 2016, 00:04
Дата ефіру/події: Середа, 30 березня 00:04

Штраф - за шашличок. Із першого квітня киянам смажити будь-що на вогні, та ще й у лісопаркових зонах - заборонено. Крім того, заїхати на авто теж буде неможливо - скрізь встановлять шлагбауми. За порушення - немаленьке покарання - 1500 гривень. Для чого потрібні нові правила? І де можна буде влаштувати пікнік - і не порушити закону?

Наталя стежить, аби він не почорнів. Сьогодні вона відкриває сезон шашликів у рідному Києві. Це перший виїзд на природу цьогоріч.

- Пожарить шашлычки, посидеть!

Такі вилазки на природу для неї особливі. Хоча й живе у приватному будинку та має велике подвір'я, відпочинок у лісі для неї - найкращий. Але має бути ще й безпечним. 

Наталя, киянка:

- Бывают дикие места, а здесь красиво и оборудовано.

Цей сонячний день вона вирішила провести на березі озера в спеціальній рекреаційній зоні Києва. Що це таке? І як його відшукати у величезній столиці?

Павло Прядко, кореспондент:

- Розпізнати територію, де вам все ж таки вдасться приготувати шашлики, відпочити й не бути при цьому оштрафованими - легко. Тут розвішані ось такі таблички із закликом "Бути людиною" й прибирати після себе сміття, тим паче, що є куди.

Таких чистих місцин у Києві вже 38. Вони розташовані переважно на околицях. Знайти повний список, адреси та карти проїзду можна на сайті Київзеленбуду. І ці явки/паролі варто запам'ятати. Бо якщо ви розведете багаття на шашлики за межами цих зон - готуйте гроші. На штраф.

Сергій Сімонов, керівник Київзеленбуду:

- Вы будете оштрафованы на сумму в 1500 гривен. 

А все тому, що зараз починається пожежо-небезпечний сезон. Тож із 1 квітня в'їзд до лісопаркових зон перекриють шлагбаумами. Тут патрулюватимуть полісмени. Та от чи вистачить місця всім любителям пікніків у спецзонах?

Сергій Сімонов, керівник Київзеленбуду:

- Если они будут загружены, то мы будем создавать новые, и при этом это дешевле, чем нести убытки от пожаров в лесах.

Відпочинок на цих територіях безкоштовний й повинен бути комфортним. Без сміття та пожеж.

Іван Маскіс, співробітник Київзеленбуду:

- Ця зона обладнана накриттями від негоди, сміттєбаками. На цих зонах знаходиться людина, що постійно спостерігає за тим, як поводяться люди з багаттям, чи не залишаються вогнища.

Саме через покинуті багаття, купи пластикового посуду та сміття торік лише в Києві було майже тисячу міні-пожеж. А кілька були настільки масштабними, що вогонь гасили кілька діб! Нині ліси та парки, відпочинок в яких заборонять - перекопують.

Такі мінералізовані смуги необхідні, аби вогонь не поширювався. Та от Наталя певна, що можна було б обійтися й без таких перекопок. Якби люди мали совість та прибирали за собою.

- За собой мусорок в кулечек убрать, костер затушить. Это не то чтобы правило, это себе комфортно!

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код
Ви той список на сайті "зеленбуду" бачили?
Євген 30.03.2016, 18:47 ответить

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.