Нагадати пароль | Реєстрація
Субота, 11 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

В Одесі суддя-хабарник влаштував блокбастер зі стріляниною

30 березня 2016, 22:06
Дата ефіру/події: Середа, 30 березня 22:06

Полювання на... недоторканного хабарника! В Одесі ловили суддю-корупціонера, який відстрілювався та намагався порізати собі вени. Служителя Феміди правоохоронці упіймали, коли йому передавали хабар - у півмільйона гривень. Олексій Буран вочевидь вирішив, що він супергерой - і почав чинити опір. Відкрив вогонь - і втік. Згодом поліція оточила селище, де суддя влаштував стрілянину. А перед затриманням Буран намагався себе порізати! Де зараз суддя? І чи зможе втекти знову?
 
Ось так - із стріляниною та скандалом - в Одесі затримують недоторканного! Цей розкішний маєток із гвинтовими сходами належить судді Малиновського райсуду Олексієві Бурану. В нього в гостях - детективи Антикорупційного бюро. Прийшли з обшуком. Натомість господар забарикадувався на другому поверсі й почав стріляти. Потім він вискочив через вікно та втік!

- Давайте решим вопрос, пожалуйста.

- Это нападение!

- Мы сотрудники Антикоррупционного бюро.

- Ты кто такой?

Суддю-втікача навіть не пробували затримати - через недоторканність. Однак сам Буран влаштував психодраму: порізав собі вени й потрапив до лікарні.

Світлана Олефіра, прес-секретар Національного антикорупційного бюро:

- Лікарями було встановлено той факт, що, можливо, мало місце нанесення подібних тілесних ушкоджень цим суддею і раніше.

Та поговорити з Олексієм Бураном у палаті журналістам не вдалося. Тільки-но стало відомо, в якій він лікарні, суддя і звідти втік. 
 
Ганна Дуданова, заступник головного лікаря Одеської міської лікарні №11:

- Находился у нас со вчерашнего вечера до утра. Утром переведен в другое лечебное учреждение.

У покинутому будинку судді детективи таки провели обшук. І знайшли те, заради чого прийшли. Півмільйона гривень! Антикорупціонери кажуть: це хабар за рішення у справі зі стягнення боргу. Одночасно з тим обшуки пройшли ще в кількох точках Одеси. Прийшли детективи й до Малиновського райсуду.

Валентина Савенко, керівник апарату Малиновського райсуду міста Одеси:

- По телефону позвонили сотрудники суда и сказали о том, что в здании проиходят непонятные вещи, находятся люди в балаклавах с оружием.

Із санкцією на обшук працівники Антикорупційного бюро прийшли й до заступника голови суду - Віталія Граніна. Той опору не чинив.

Віталій Гранін, заступник керівника Малиновського райсуду міста Одеси:

- Я, как законопослушный гражданин, все выдал. Я не в курсе! И дело какое - я даже понятия не имею, мне даже вам сказать. Уголовное производсво по факту получения судьей Бураном, я не помню точно, что там было. А я, как зампредседателя, который контролирует работу судей и распределение дел. В чем конкретно - понять не могу, указаны фамилии людей, которых я не знаю вообще, ну, кроме судьи Бурана, естественно.

Наразі детективи НАБУ затримали посередника, який нібито передавав гроші. Вони знають, де зараз Олексій Буран. Судді вже повідомили про підозру в хабарництві. До цього додасться ще й напад на правоохоронців. Загалом служителю Феміди може загрожувати до 15 років ув'язнення. Та спершу з нього потрібно зняти недоторканність! Верховний суд України дав на це добро. Тепер слово за Парламентом. А поки ж затримати Олексія Бурана неможливо.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.