Нагадати пароль | Реєстрація
Неділя, 12 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Як убезпечити себе під час поїздки з незнайомцем?

12 квітня 2016, 22:03
Дата ефіру/події: Вівторок, 12 квітня 22:03

Дешеві поїздки із попутниками можуть обернутися трагедією. Зниклого ще у понеділок водія Тараса Познякова шукають і досі. Друзі кажуть, що його попутником міг бути користувач популярного сервісу для пошуку пасажирів, що має назву "бла-бла-кар". Тож, як убезпечити свою поїздку із незнайомою людиною - розповість Єгор Бабак.

Доїхати з Києва до Білорусі всього за 300 гривень. Чи приміром до Польші за півтисячі. Якщо скластися грошима на бензин, то дешева подорож стає реальною, утім, де знайти попутників?

БАБАК ЄГОР, кореспондент:

- Для пошуку подорожніх, в Україні працює спеціальний сервіс. Користуватись ним просто. Пишеш, звідки і куди треба їхати. Обираєш собі водія, зідзвонюєшся із ним і насолоджуєшся поїздкою. Та небезпека чекає і тут, варто лише пригадати сумний випадок із зниклим водієм.

Пошуки Тараса Познякова тривають вже шосту добу. Він виїхав із рідного Львова до столиці. Друзі кажуть, що хлопець був із попутником, якого міг знайти на сервісі з пошуку пасажирів. І Тараса, і цього невідомого чоловіка зафіксували камери спостереження на автозаправній станції на Житомирській трасі поблизу Києва. Але до столиці автомобіль не доїхав. Завдяки камерам вдалося відтворити шлях Ауді. Незрозуміло чому, але із траси, що веде до столиці, автомобіль звернув. Телефон Тараса вже не працював у селі Бобриці, й саме там востаннє камери зафіксували його машину. Та відтоді - жодних нових зачіпок.

Після випадку зі зникненням Тараса, водії стали обережнішими у пошуках подорожніх. Микола часто їздить за кордон у справах. Економить завдяки випадковим попутникам, з якими ділить вартість палива. За два роки користування сервісом у нього є власні методи, як убезпечитись від несподіванок у дорозі.

МИКОЛА НІМЧЕНКО, водій:

- Желательно брать незнакомых двух людей. Во-вторых - я не беру передач никаких, я же не могу посмотреть, что там. Не останавливаюсь я в лесу, на безлюдных остановках; останавливаюсь - либо же в городе, либо же людное место.

Та під час подорожі на небезпеку наражаються не лише водії, але й пасажири. Часто користувачі сервісу для пошуку подорожніх натрапляють на шоферів-хамів.

ЦИТАТА:

Timur K: Поїздка не відбулась, я чекав водія 4 години від запланованого часу, він приїхав і сказав, що місць немає. Найбридкіше, що він навіть не вибачився... Ніби нічого такого немає, просто залишив людину у місті.

Уляна С: Дуже не рекомендую, вартість поїздки зі Львова до Калуша становила 90грн, що є зовсім неоправдано, зважаючи на те, що водій запізнився на 2,5 години.

Однак скарги так і залишаться на інтернет-сторінці. Адже адміністрація сайту послуг на перевезення не надає. Тому і не несе жодної відповідальності за подорожі.

АННА МАРТИНЕНКО, юрист:

- Відповідальність вони несуть лише за розповсюдження правдивої інформації та відповідно так, як передбачено їхніми правилами реєстрації на цьому сайті щодо надання інформації про конкретну фізичну особу, чи то водій, чи то який зареєструвався на цьому сайті. Відповідно до них можна ставити вимоги, що вони, наприклад, допускають реєстрацію на своєму сайті фіктивних осіб.

Як альтернативу пошуку попутників українці часто рушають у подорож автостопом. Ловлять машину просто на трасі. Вероніка так об'їздила майже всю Україну. Бувала навіть і за її межами. Каже - автостопом ідеально подорожувати з подругою. Самостійно - у жодному разі. Із собою бере мінімум речей.

ВЕРОНІКА ГОРЯНСЬКА, автостопер:

- Курточка от дождя, очень полезная вещь так же от ветра, она не продувается. Если вдруг буду ехать вночь, у меня футболка со светоотражающими полосами. Есть бумажная карта со всеми трасами и фонарик.

Та навіть не це головне, каже вже інша автостопщиця. Вона попутками подорожує за кордон і побувала у 9 країнах. Аня твердить - пасажири повинні вміти розмовляти з водіями, аби переключити їхню увагу.

АНЯ, автостопер:

- Если я вижу, что человек себя как-то подозрительно ведет и я перестаю котролировать ситуацию, я вот не могу его заговорить, заболтать, сменить тему, я просто прошу остановить машину, говорю, что вот надо срочно выйти на заправку, ещё что угодно.

Дівчата не користуються сервісом із пошуку подорожніх. Переконані - водій і на сайті може підвести, втім автостопом дешевше. А от юристи радять для безпечних поїздок користуватися послугами офіційних перевізників. Дорожче, але зі страховкою.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.