Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 3 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Винуватець смертельного зіткнення під Києвом вже рік ховається від суду

14 квітня 2016, 21:42
Дата ефіру/події: Четвер, 14 квітня 21:42

Покарати вбивцю своїх дітей! Саме про це мріють їхні згорьовані батьки. Два молоді подружжя потрапили в страшну аварію під Києвом. Шкоду на величезній швидкості протаранив  Лексус. Відтоді минуло більше року, та справа майже не зрушила з місця. Бо водій - у мандрах! Чи шукають його? І чи є надія на справедливість?

Подружжя Пилипенків майже щоночі бачать один і той самий моторошний сон.

Наталія Пилипенко, мати загиблого Юрія:

- І кожну ніч одно і те ж саме, розумієте. Цей стовп, діти, похорон, кладбище. Все, я хочу подумать про щось друге, про їхню свадьбу. Ні, одно, одно...

Страшної лютневої ночі 2015-го на цьому перехресті сталася трагедія. Вона назавжди змінила життя цих людей. В одному з барів у Чабанах компанія святкувала день народження. Після застілля гості сіли у дві машини та поїхали. Утім - зустрілися на перехресті. Лексус на шаленій швидкості протаранив Шкоду. Люди в позашляховику відбулися синцями, а ось четверо людей у легковику загинули миттєво.

Валентина Козименко, мати загиблої Вікторії:

- В дитини були одрізані ножки, розчленований животик. А очки були настільки відкриті, її великі ресниці, які діставали до бровок. Ротик був приоткритий, і казалось, що вона казала: Мама.

Чоловік за кермом Лексуса, хоч і був близьким другом загиблих, не визнав своєї вини. Мало того - покинув свою дружину і зник. Батькам загиблих в аварії таки вдалося до нього додзвонитися. Олександр обіцяв прийти у прокуратуру з каяттям.

Валентина Козименко, мати загиблої Вікторії:

- Тьоть Валю, я обіцяю вам, що я завтра піду до Ліни Олегівни і все, що від мене вимагається, все здійсниться. Через пару днів я до неї дозвонилась, але вона сказала, що ніяких обіцянок він не виконав і не являється.

Друзі підозрюваного Олександра Завади  кажуть, що чоловік боїться за своє життя. Тому й не з'являється до суду.

Валентина Козименко, мати загиблої Вікторії:

- Ми не жаждемо ніякої помсти, ніхто нікого вбивати не збирається, як Завади розказують, але жити і думати про те, що діти, які хотіли жити і народжувати дітей, на сьогоднішній день не бачать ні повітря, ні сонця, ні воздуху, а люди, які спричинили цю загибель, можуть просто жити і навіть народжувати нових дітей - неможливо.

У поліції ж твердять: всі експертизи вже давно проведені. У смерті 4-х людей винен саме водій Лексуса - Олександр Завада. Та головний фігурант переховується.

Микола Жукович, керівник відділу ГУ нацполіції Київської області:

- Після того, як йому була оголошена підозра у вчиненні даного правопорушення, і розглядати матеріали в суді, він зник. В даний час ми проводимо активні пошуки для того, щоб з'ясувати його місцезнаходження і направити до суду.

Справу ні в якому разі не закриють і таки доведуть до кінця.

Микола Жукович, керівник відділу ГУ нацполіції Київської області:

- До того часу, допоки ми його не знайдемо, справа буде тривати і розглядатись у судовому порядку, ну без самого обвинувачення теж не буде. 

А рідні загиблих чи не щодня ходять на кладовище і сподіваються, що вбивця не уникне покарання.

- Скрізь обнімалися, скрізь од них одне тепло йшло, од наших дітей. Господи.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.