Нагадати пароль | Реєстрація
Понеділок, 7 жовтня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Шахрайки обдурювали пенсіонерів, лякаючи грошовою реформою

16 квітня 2016, 01:19
Дата ефіру/події: Субота, 16 квітня 01:19

Підступні шахраї доводять пенсіонерів до злиднів! Розповідають самотнім стареньким, що в країні - грошова реформа, і старі гривні треба обміняти на нові. Чому жертви вірять у казочки і легковірно віддають усі свої заощадження аферистам?

Івану Йосиповичу важко пояснити, як він став жертвою шахраїв. Зрозумів це тільки тоді, коли залишився без усіх своїх заощаджень.

- Просто отдал и все...

Нині він усміхається, але - від безвиході. Каже: впустив до дому двох жіночок, вони щось швидко говорили, обіцяли допомогу - і зрештою видурили всі гроші! 

Іван Йосипович, постраждалий: 

- Вы понимаете, на меня словно гипноз подействовал.

Марія Іванівна - така сама жертва аферисток. Вона віддала їм останню тисячу гривень. Але пам'ятає все. Каже, в будинок пустила шахрайку, бо переплутала її із іншою жінкою.

Марія Іванівна, постраждала:

- Я ж не спросила: откуда вы, думала, что с Энергосбыта, женщина приходит, проверяет всегда мне свет, я глянула и подумала, что она.

Опинившись у хаті, аферистка назвалася соцпрацівницею. Сказала, що прийшла до пані Марії, аби допомогти їй врятувати всі заощадження. Мовляв, нині в Україні - масштабна грошова реформа, й от-от усі гривні, що є у людей, можуть згоріти. А тому треба якнайшвидше поміняти старі гроші на нові.

Марія Іванівна, постраждала:

- И вы должны дать деньги, все что есть, и вам поменяют всем, кто дети войны. А через три дня вам принесут.

Марія Іванівна дістала останню тисячу. Шахрайка швидко їх перерахувала, поклала до конверта й залишила його на столі. Сказала, що скоро за ним прийдуть, й пенсіонерці треба буде його віддати. Та виявилося, що спритність рук зробила своє. Коли Марія Іванівна вирішила його відкрити - гривень там не було. Та й злодійка вже давно пішла.

- Я открываю - а там бумага!

Жінка викликала поліцію. І вже за кілька годин її кривдницю разом із поплічницею затримали. А гроші - повернули. Правоохоронці кажуть: шахрайки встигли обчистити з десяток пенсіонерів. Збагатилися щонайменше на 30 тисяч гривень. Жертвами обирали лише самотніх людей. А про них дізнавалися у довірливих містян. У дворах розпитували людей: хто з пенсіонерів мешкає сам. Та тепер аферистки надовго забудуть про свої оборудки. Вони чекають на суд.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.