Нагадати пароль | Реєстрація
Вівторок, 30 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

В Охтирці через хвору на сухоти вчительку сотня школярів - в групі ризику

20 квітня 2016, 22:30
Дата ефіру/події: Середа, 20 квітня 22:30

Труїти дітей профілактичними ліками чи просто чекати на страшну хворобу? Перед таким нелегким вибором постали батьки учнів в Охтирці, що на Сумщині. А все тому, що їхню вчительку госпіталізували з відкритою формою туберкульозу. Зберігаючи лікарську таємницю, адміністрація закладу спричинила паніку серед батьків. Тож як довго педагог працювала, не знаючи про недугу?

У їхній школі - туберкульоз. Такі чутки дуже налякали мешканців Охтирки. Батьки вдарили на сполох!

- Як гром серед ясного неба, узнали від батьків, в школі ніхто нічого.

- Пришел ребенок домой с вот таким вот направленим в дневнику, но нам не объяснили, с какой целью это было вклеено.

Фтизіатр підтвердила: в навчальному закладі дійсно працювала хвора вчителька. Тому всіх дітей відправили на обстеження.

Віта Виноград, мати школярки:

- Відкрита форма туберкульоза, сдавайте аналізи, аналізи ми здаєм: аналіз крові і рентген, який, звичайно, зараз нічого не покаже.

Юлія Гаврюкова, мати школярки:

- Дети 1-4 классы у нас считаются по умолчанию тубинфикованными, это нам заявили у фтизиатра. Нам предлагают лечение на полгода тяжелейших антибиотиков. 

Шоковані новиною батьки кажуть - вже кілька місяців діти розповідали про недужого педагога, але такого страшного діагнозу ніхто уявити не міг!

Яна Юрченкова, мати школяра:

- Она не могла даже вести урок, выходила в коридор кашлять: - детки, подождите, я себя плохо чувствую, у меня температура.

Утім, від керівництва школи - жодної інформації.

- Заборонили, чтобы не сеять панику среди родителей.

Юлія Зайцева, кореспондентка:

- У групі ризику опинилися більше сотні дітей. Але їхнім батькам ніхто не пояснює ні можливих наслідків, ні які заходи проведені у школі задля подальшої безпеки. Тож паніка батьків цілком зрозуміла.

Батьки переконують: за зайві запитання про хвору вчительку їм навіть погрожували. 

Тетяна Брень, мати школяра:

- Угрожая, нам сказали, что как вы думаете вообще здесь доучиваться, в этой школе, т.е. я считаю, это угроза.

Директора школи на місці немає. За дивного збігу обставин, вона поїхала до Сум на курси підвищення кваліфікації. Замість неї вийшла поспілкуватися заступниця. Та сказала небагато!

Ірина Мансурова, заступник директора школи №3 м. Охтирки:

- Це не те, шо ми себе перестраховуємо, чи нам хтось заборонив казати, так передбачено, що ми не можемо оглашати діагноз жодного хворого педагогічного працівника.

Мами учнів обурені такою таємницею.

Яна Юрченкова, мати школяра:

- Она пила из тех же стаканов, она пользовалась теми же приборами, пользовалась уборной, она дышала, она бралась за дверные ручки. Вы, как директор, как руководитель, как завуч, как медсестра, все несете ответственность за то, что не были по факту проведены правильные меры.

Адміністрація навчального закладу переконує - хвора вчителька не з'являлася у школі з моменту, як довідалася про недугу. А це - початок березня. У приміщеннях одразу провели всі необхідні санітарні заходи. Лікарі заспокоюють батьків: педагог вчасно звернулася по медичну допомогу. Втім, все одно рекомендують школярам медикаментозну профілактику.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код
Туберкулез-болезнь которая лечится на все 100% это же не СПИД.От туберкулеза никто не застрахован.А вот поднимать ажиотаж-это бред родителей.
Лора 21.04.2016, 22:24 ответить

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.