Нагадати пароль | Реєстрація
Четвер, 25 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Операція в Польщі - єдина надія Дмитрика та його батьків

23 квітня 2016, 01:24
Дата ефіру/події: Субота, 23 квітня 01:24

Пересадка печінки - остання надія на життя для 4-місячного Дмитрика Лещенка. У малятка вроджена вада жовчо-вивідних шляхів, так звана біліарна атрезія. Саме ця недуга призвела до того, що у немовляти почав розвиватися цироз печінки. В Україні здійснити пересадку органу немає можливості. Рятівну операцію готові зробити в Польщі за 80 тисяч євро. Та у звичайної родини з Харківщини немає таких грошей. Вони не в змозі зібрати таку суму самотужки. І очікують на нашу з вами допомогу.

Дмитрику - лише чотири місяці. Від самого народження крихітка живе у палаті. Його мати намагається хоча б якось скрасити лікарняну атмосферу: співає синочку пісеньки та розповідає віршики.

- Идет коза рогатая, идет коза бадатая, за малыми девчатами, за малыми хлопчатами, а кто кашку не ест, молочка не пьет, забодает, забодает, забодает.

Родина, що мешкала на Харківщині, приїхала до Львівської лікарні, коли у малюка розвинувся цироз. Адже саме тут проводять найякіснішу терапію з таким діагнозом. Однак єдине, що врятує життя Дмитрику - це пересадка печінки. Донором стане його батько.

Олена Кулик, хірург Львівської міської дитячої лікарні:

- Цироз буде розвиватися, і може бути летальний ісход. Скільки часу дитина та проживе, це важко сказати. Може, рік часу, може, трошки менше, це є все індивідуально.

У Дмитрика ще й дзеркальне розташування органів. Ті, що мають бути справа, у нього - зліва. Та хлопчик бореться за життя. Його оченята світяться надією та вірою у щасливе майбутнє.

Ірина Лещенко, мати хворого хлопчика:

- Я не знаю, як можна врятувати дитинку, адже вона так хоче жити.

Та от у палаті з'являється медсестра - ставити крапельницю. І Дмитрик починає дуже плакати. Йому боляче.

Припинити страждання та врятувати малюка може лише операція. Її погодилися зробити польські лікарі.

Олена Кулик, хірург Львівської міської дитячої лікарні:

- Варшава дала нам згоду на операцію даної дитини, дитина, ви бачите, виглядає досить добре, дитина є повністю підготовлена. Ну і тепер мама збирає кошти.

А потрібно - 80 тисяч євро. Це космічна сума для звичайної родини.

Ірина Лещенко, мати хворого хлопчика:

- Ми живемо в Харківській області в маленькому селі, чоловік працює водієм, звичайним водієм. Я не працюю, це дуже великі гроші. А що ми продамо? Нам навіть продати нічого.

Часу в Дмитрика мало. Кошти потрібно зібрати до 15-го травня. Ірина вірить, що небайдужі люди допоможуть врятувати синочка. І тоді здійсниться її заповітна мрія.

- Він виросте, і я говорю: ти будеш лікарем, і будеш лікувати таких діток хворих.

Та чи виживе Дмитрик і чи здійсниться щира мрія його мами - залежить від усіх нас.

ПриватБанк 4149 4978 7095 9725
Лещенко Ірина Олександрівна (мама).
Тел. мами 093 62 33 558.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.