Нагадати пароль | Реєстрація
Середа, 24 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Хто стоїть за "будівельними протестами" в столиці

17 травня 2016, 00:19
Дата ефіру/події: Вівторок, 17 травня 00:19

У Києві триває скандал навколо будівництва багатоповерхівки на Позняках. У забудовника є припущення, хто насправді заважає їм зводити будинок для постраждалих від афери "Еліта центру".

Ось така картина зараз на перетині столичних вулиць Здолбунівської та проспекту Григоренка. На місці забудови ані техніки, ані будівельників. Лише зламаний паркан та безпритульні собаки. А майже місяць тому тут точилося справжнє протистояння супротивників будівництва та ошуканих вкладників скандальної афери Еліта центру. Адже постраждалим пообіцяли надати в майбутній новобудові близько 100 квартир.

Галина Латиніна, представник ошуканих інвесторів:

- Всі відстоюють то качечок, то бобрів, то простір для життя, як настоюють місцеві мешканці, які живуть в будинках і боряться за простір  для життя. А у нас немає квартир, тому це ціна велика для нас, і ми будемо відстоювати.

 А пристрасті точаться через невеличку водойму поблизу озера, яку треба засипати під забудову. Захисники переконують - знищувати яму з водою не можна.

Катерина, киянка:

- Говорят, вот болото какое-то, лягушатник. Даже если лягушатник, он греет душу. Кусочек природы это, и пусть он будет.

Місцеві мешканці навіть найняли водолазів. Та результати обстеження дна їх не особливо потішили.

Галина Латиніна, представник ошуканих інвесторів:

- Водолаз, коли війшов з цієї водойми, сказав, що там глибина 80 сантиметрів. Що там різні предмети: меблі, дуже багато кусків, сміття, бутилок, шин дуже багато, а інший коли пройшов, сказав, що найглибше місце - півтора метри.

За генпланом київської міськдержадміністрації, ця територія була віддана під забудову ще у 2002 році. Тож забудовник переконує - всі документи та експертизи в порядку. Та все одно щойно будівельники розпочали підготовчі роботи - зустріли шалений тиск невідомих та агресивно налаштованих молодиків. Колеги забудовника переконують, що такі акціїї протесту не в новину і для них. Та ось місцевих мешканців, які виказують свій погляд - у тому натовпі одиниці.

Максим Барбаш, керівник будівельної компанії:

- Эти люди, эти группы занимаются откровенным рекетом. Они не дают развиваться объекту, не дают строиться, и в обмен за спокойствие они требуют какое-то финансовое вознаграждение зачастую. Прикрываясь мнением так званой общественности, они атакуют строителей.

Бізнесмен сам приводить приклад, коли на будівництві його об'єкта з'явився натовп людей, які просто кидалися під екскаватори, аби зупинити зведення. А через деякий час вони вже вимагали припинити спорудження та блокували роботу на території. Ба бiльше - натякнули, що за певну грошову винагороду протести скасують. Та платити  здирникам так і не довелося, адже тоді на захист забудовника стали самі місцеві мешканці.

Максим Барбаш, керівник будівельної компанії:

- В законодательстве на сегодняшний день существуют некие лазейки, которые позволяют группам всяких лиц, я бы их назвал чистыми рекетирами, нападать на строителей, вымогать с них деньги. Это исходит от общественных организаций так называемых. Зачастую они прикрываются группами депутатов.

Тож поки будівництво на вулиці Здолбунівській завмерло. Попереду багато судових засідань. А постраждалі люди від рук аферистів з Еліт-центру сподіваються, що роботи таки зрушать з мертвої точки.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код
Як можна порівнювати беззахисну природу з дієспроможними громадянами, які свідомо віддали власні кошти кошти аферистам нічого не перевіривши. Те, що це афера було озрозуміло з самого початку. Слід звернути увагу, що люди не купляли квартири, а укладали інвестиційний договір. Якщо вони вважали, що у змозі займатися бізнесом без консультантів та страхування можливих негативних наслідків, то чому не можуть зрозуміти, що у такому випадку мають самостійно нести відповідальність за власні вчинки? Чому ці страждальці постійно хочуть перекласти власні проблеми на інших. Замість встановлення винних та притягнення їх до відповідальності вони уклали чергову угоду , тепер вже з адміністрацією міста (яка більш нагадує чергову аферу) про забезпечення їх житлом і тримають у заручниках ціле місто. Вони чомусь не бажають з'ясовувати, чому випущено з під варти їх головного ошуканця, чому кількість постраждалих збільшилась на 500 осіб і чи немає серед тих 500- працівників правоохороних органів (або їх родичів) хто повинен був вчасно вживати заходів, щодо своєчасного захисту прав інвесторів, недопущення виведення грошей за кордон, притягнення до відповідальності винних. Набагато простіше поливати брудом інших, хто не бажає, щоб за його рахунок та за рахунок його родини та і за рахунок майбутнього цілої громади міста недолугі громадяне вирішували власні фінансові проблеми.
Ірина 18.05.2016, 10:18 ответить
Вот эту Галину Латыгину в следующий раз надо отправить вместе с водолазом, чтоб она прочуствовала глубину в 80 см. Если тамм такая глубина, то зачем водолаз одевал вообще свой костюм? Это же по колено...
Людмила 17.05.2016, 22:23 ответить
Який сором НТН....вже і ви себе продали...ГАНЬБА...
Марія 17.05.2016, 21:04 ответить
Дуже показовий сюжет!!!
З цього сюжету випливає, що на каналі НТН працюють ПАДЛЮКИ, що поливають брудом людей, які відстоюють свої права на гідне життя. Життя за Генпланом! Панове журнашлюхи, ви чили про таке поняття - Генплан розвитку міста?
Юрій 17.05.2016, 20:51 ответить
Брехливий проплачений репортаж. Якщо у гнид-забудовників є докази, що активісти вимагають гроші, хай звернуться до поліції, а не до продажних журналюг
Сергій 17.05.2016, 20:32 ответить

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.