Нагадати пароль | Реєстрація
Понеділок, 29 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Найстрашніші авіакатастрофи останніх років

19 травня 2016, 22:08
Дата ефіру/події: Четвер, 19 травня 22:08

За останні два роки сталося кілька жахливих авіакатастроф. У жовтні торік над Синайським півостровом із радарів зник літак із російськими відпочивальниками. У березні 2015-го повітряне судно, яке прямувало з Барселони до Дюссельдорфа, розбивається в Альпах. Пілот навмисно скеровує літак на скелі. А ось зниклого малайзійського Боїнга й досі шукають.

224 загиблих. Наймасовіша загибель громадян Росії в авіакатастрофі за всю історію світової авіації. Трагедія над Синайським півостровом у жовтні 2015-го шокує світ. Ейрбас 321, що виконував рейс Шарм-ель-Шейх - Санкт-Петербург зник із радарів через 23 хвилини після злету. Пошукові групи натрапили на уламки повітряного судна поблизу міста Нехель.

Серед загиблих - четверо українців.  Згодом стає зрозуміло - на літаку пролунав вибух. Бомбу, ймовірно, заклали під одним із пасажирських сидінь. Відповідальність за теракт беруть на себе терористи ІДІЛ. У мережі вони викладають аудіо та відео, де погрожують Росії й далі мститися за військові дії в Сирії.

***

Одна з найтрагічніших сторінок німецької авіації. В березні 2015-го літак компанії Germanwings, який прямував з Барселони до Дюссельдорфа, розбивається у французьких Альпах. Гинуть 144 пасажирів і шестеро членів екіпажу. З-поміж них - відомий оперний співак українського походження Олег Брижак. Як згодом стане відомо, Андреас Любіц - помічник пілота - свідомо спрямував повітряну машину на скелі. Він зачинився в кабіні, скориставшись тим, що штурман вийшов буквально на мить.

- Літак падав, як підбитий птах.

- Звук вибуху був, немов від динаміту.

Любіц був психічно хворим, втім, зміг приховати це від роботодавців. Незадовго до катастрофи в Інтернеті він шукав способи суїциду. Вбивав у пошукових системах запити щодо кабіни пілотів, маніакальної депресії і способів позбутися її. Після катастрофи лайнера Germanwings переважна більшість світових авіакомпаній запроваджує заборону помічникам пілотів залишатися в кабінах літаків на самоті.

***

Його й досі не знайшли. Пошуки зниклого два роки тому малайзійського Боїнга, що зник із радарів над Південно-Китайським морем, тривають. Літак прямував з Куала-Лумпур до Пекіна. На борту було 227 пасажирів та 12 членів екіпажу. Зв'язок із повітряним судном урвався через 40 хвилин після злету.

За два роки після таємничого зникнення експерти дійшли висновків, що літак упав поблизу узбережжя Південної Африки. Саме там під час пошукових операцій знайшли уламки якогось літака. І ось тиждень тому міністр транспорту Малайзії заявив, що ці знахідки "майже напевно" належать зниклому Боїнгу.

Грейс, донька пасажира:

- Ми не знаємо, що сталося. Вже пізно прощатися з тими, хто загинув. Тяжко усвідомлювати те, що нам кажуть: цей літак зник, просто змиріться з цим. Я не можу.

Та нині в рідних зниклих безвісти пасажирів і членів екіпажу з'явилася надія дізнатися, що ж сталося в небі на Індійським океаном. Серед загиблих були й українці.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.