Нагадати пароль | Реєстрація
Вівторок, 7 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

В Луцьку за борги продали квартиру бабусі та її хворого онука

20 травня 2016, 00:11
Дата ефіру/події: П’ятниця, 20 травня 00:11

Українці ще не встигли оговтатися від чергового зростання цін на комуналку, як їм підготували новий сюрприз. Тепер у тих, хто боргує за послуги більше 10 тисяч гривень, почали відбирати житло. 2-кімнатна квартира в Луцьку вже пішла з молотка і отримала нових власників. 80-річна бабуся та її онук не розуміють, як так сталося, і тепер не знають, де шукати правди.

Олександру - 27. У цій квартирі він мешкав від народження. Останніми роками - з бабусею, адже осиротів, коли йому було 14. Мама хлопчика померла, а тата позбавили батьківських прав. Про те, що його житло пішло з молотка, чоловік дізнався кілька днів тому.

Олександр Швейгер, мешканець Луцька:

- Про те, що мали квартиру продавати, я не знав. Не знав навіть, казали, і суд був - я не знав, що суд був, щоб якось оскаржити, чи ще щось.

Борг за квартиру був, і чималий, але Олександр запевняє: намагався його погасити.

Олександр Швейгер, мешканець Луцька:

- Вираховування були з бабці, 20% з пенсії вираховували кожного місяця, я деяку суму гасив. Я ж не те, що відмовився платити - я сплачував частинами, щоб світло не відключали, наприклад.

За комуналку не могли платити, бо хлопець тяжко захворів.

Олександр Швейгер, мешканець Луцька: 

- Лежав більше року в лікарні, бо працював на заводі, отримав травму ноги - в мене стержень в нозі. Після того теж не мав змоги працювати.

Усі гроші йшли на лікування, а бабусиної пенсії ледь вистачало на харчі. Так і набігло 45 тисяч боргу. Та перейматися скрутним становищем сім'ї ніхто не став. Комунальники звернулися до суду. Феміда не забарилася з рішенням.

Тарас Яковлєв, перший заступник Луцького міського голови:

- Рішенням суду було визначено, щоб цю заборгованість стягнути, і в рамках виконавчого провадження був оголошений виконавчою службою аукціон, було здійснено відчуження. Якщо ми будемо бачити, що є ще такі квартири, де люди проживають і можуть сплачувати, однак цього не роблять, там, де немає прописаних малолітніх дітей, ми, на жаль, будемо до цього методу спонукати виконавчу службу.

Двокімнатну квартиру площею 56 квадратів на електронних торгах продали за 446 тисяч гривень.

Мар'яна Михальчук, старший державний виконавець:

- Кошти, виручені від продажу квартири, будуть перераховані на користь стягувачів, основна заборгованість. Решта коштів, яка залишається - будуть повернуті боржникам.

В Олександра та його бабусі залишиться 400 тисяч гривень. Ріелтори кажуть - за ці гроші в Луцьку складно придбати навіть однокімнатку.

Ольга Дополюк, ріелтор:

- Ціна трохи занижена у зв'язку з тим, що за 17 тисяч доларів можна хіба що купити 1-кімнатну квартиру, 2-кімнатну за таку суму, на жаль, не купиш. Середня ціна на 2-кімнатні зараз 20-24-27 тисяч доларів.

Нині Олександр і його бабуся в пошуках кваліфікованої юридичної допомоги. За гроші, які залишаться після розрахунку з комунальниками, зможуть купити хіба що малосімейку. Тим часом в обласному центрі є значно більші боржники, ніж ця родина. Зокрема, власниця трьох десятків квартир винна місту майже півмільйона гривень. Проте вибір комунальних служб поки припав саме на цю сім'ю.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.