Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 17 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

На Харківщині уражених блискавкою дітей везли назустріч швидкій

16 червня 2016, 21:52
Дата ефіру/події: Четвер, 16 червня 21:52

На Харківщині блискавка влучила в гурт дітей. Вони гралися на вулиці - каталися на гойдалці, прив'язаній до дерева. Раптовий розряд блискавки був несподіваним і смертельним для одного з хлопчиків. Його приятеля терміново відвезли до лікарні. Селяни обурені, адже швидку допомогу чекали півтори години. Ба більше, в медиків не було необхідних ліків!

12-річний Владислав приїхав у село на канікули до дідуся з бабусею. Разом із однолітками грався на подвір'ї. До великого дерева була прив'язана гойдалка. Раптом надворі стемніло, за мить блискавка влучає у стовбура.

Катерина, родичка загиблого хлопчика:

- Удар попал на дерево и пошел сильнейший разряд на детей. Стояло много детей. Два мальчика... Один мальчиик погиб, второй сейчас в реанимации, а дети, которые стояли рядом - от пяти лет и старше - на них горячая волна прошла.

Нікого з дорослих поряд не було, тож налякані діти побігли по допомогу. Проте врятувати Владика вже шансів не було. Від ураження електричним струмом хлопчик помер миттєво. 

Тетяна, тітка загиблого хлопчика:

- У  него мгновенная смерть, он посинел, я сразу поняла, что... Просто хотели и надеялись, что что-то больница спасет.

Родина хлопця вбита горем і на появу телекамер реагують з обуренням.

- Вони будуть стоять, папа! Хай ідуть, не будуть вони стоять. Щас одвяжу собаку - буде горе. Уходьте.

Люди розлючені і переконують: швидка їхала до дітей півтори години! Варварівка - село віддалене від райцентру, дороги дуже погані. Тож дорослі схопили постраждалих хлопчиків та поїхали назустріч медикам.

Тетяна, тітка загиблого хлопчика:

- Когда мы там, на дороге, стояли, навстречу скорой помощи ехали, у них в аптечке... Говорю: дайте успокоительное. Да у нас нет, у нас только укол. Какой угол, говорю, мне таблетку какую-то и папе успокоительное. Сейчас мы от давления дадим. Какое давление?! Мне успокоительное надо! Ничего нету. С маской прибежали - мальчику тулить ту маску, на фиг она нужна.

У селі смерть Владислава називають нещасним випадком. Пояснюють - зливи і грому не було. Удар блискавки був несподіваним.

- Нє, греміло-греміло. Вона була далеко. А то як дало резко, прямо як наче заряд, дуже сильно таке.

Інший постраждалий хлопчик зараз у лікарні. Після розряду у Вови віднялися ноги, проте медики запевняють: то швидше реакція на стрес. Його обстежили: жодних уражень у пацієнта немає.

Тетяна Халтуріна, заступник головного лікаря Харківської обласної дитячої лікарні:

- Состояние его расценено как удовлетворительное, его здоровью ничего не угрожает, он просто еще под наблюдением побудет какое-то время, непродолжительное очень, и будет выписан домой.

- Травмы есть у него?

- Нет, травм нет у него. Абсолютно никаких нарушений, повреждений у него нет.

- И даже ожогов нет?

- И ожогов нет.

Фахівці радять, якщо гроза застала вас надворі:
- позбудьтеся металевих прикрас, парасольок, мобільних телефонів
- не ховайтеся під високими деревами, тим більше - тими, що стоять окремо. За статистикою, найбільш небезпечні - дуб, тополя, сосна та ялинка. Майже ніколи блискавка не влучає у вербу або клен
- не можна бігти: так ви утворюєте повітряні потоки, якими розряд може вас переслідувати
- категорично заборонено купатися під час грози. Терміново виходьте з водойми і знайдіть на відкритій місцевості углиблення
- бажано присісти, піджати коліна й нахилити голову
- подбати про безпеку варто навіть удома: зачиніть вікна й вимкніть електричні прилади з мережі.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код
Беднинькие детки

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.